Abone Ol

Yeniçağ yazarı Uğuroğlu: Davutoğlu resmen Erdoğan'a rakip oldu

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'ye yönelttiği eleştirilerle ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Yeniçağ yazarı: Davutoğlu resmen Erdoğan'a rakip oldu

Uğuroğlu, "Davutoğlu resmen Erdoğan'a rakip oldu" tespitini yaparak, "16 yıl sonra AKP'de Erdoğan'a karşı ilk muhalefet hareketini Davutoğlu başlattı" dedi.

Uğuroğlu "Davutoğlu resmen Erdoğan'a rakip oldu" başlığıyla yayımlanan yazısında Davutoğlu'nun "Partimiz dar ve çıkarcı bir gruba terk edilemez" ifadesine değinerek "AKP eski genel başkanı ve başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bu cümlesi AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a resmen rakip olduğunun ifadesidir" dedi.

Uğuroğlu şöyle devam etti:

16 yıl sonra AKP'de Erdoğan'a karşı ilk muhalefet hareketini Davutoğlu başlattı.

Ankara'daki konferansını izledikten sonra Davutoğlu'nun şu yorumu sürekli yaptığımı hatırlatayım.

Davutoğlu ya bir partinin başına geçecek ya da yeni parti kuracak.

Partili cumhurbaşkanı ile "tek adam" yaratan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı olduğunu Davutoğlu bu açıklaması ile çok net şekilde ortaya koydu.

Şu vurgular Davutoğlu'nun niyetini ortaya koyuyor:

"2013 yılında Gezi olayları ile başlayan, 17/25 Aralık komploları ile devam eden, çukur eylemleri ile tehlikeli boyutlara ulaşan ve nihayet 15 Temmuz hain darbe girişimi…

Bugün kritik bir tarihi eşikte bulunuyoruz… AK Parti'nin 2. Genel Başkanı ve ülkemizin halk tarafından seçilmiş son Başbakanı olarak bu sorumluluk bilinci ile…

Partimizin ve ülkemizin geleceği için bu mesajların doğru anlaşılması ve gereğinin yapılması büyük bir önem arz etmektedir.

Milletimizin tercihlerindeki değişikliklerden gerekli mesajlar çıkarılmaz, atılması gereken adımlar kararlılıkla atılmaz ise hem AK Parti olarak bizleri hem de ülkemizi zor bir dönem beklemektedir."