Abone Ol

Saldırı sonrası başörtüsü takan kadın polisten açıklama

Yeni Zelanda'da geçen hafta yaşanan korkunç cami saldırısı sonrasında yaralar sarılıyor... 50 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı terör saldırısı sonrasında dün yaşamını kaybedenler için cenaze ve anma törenleri gerçekleştirildi.

Saldırı sonrası başörtüsü takan kadın polisten açıklama

Uluslararası haber ajanslarının çektiği bir kişi ise dünya gündemini değiştirdi. Mezarlık önünde görevini yapan başörtülü kadın memuru çok konuşuldu. O memurun kimliği ve geçmişi ortaya çıktı.

Yeni Zelanda basını, elinde yarı otomatik tüfek, başörtü ve göğsünde gül takılı olan genç polis memurunun kimliğini ortaya çıkardı. Yeni Zelanda’nın çok okunan gazetelerinden NZ Herald, genç polis memurunun Michelle Evans olduğunu yazdı.

Geçen hafta cuma günü yaşanan kan dondurucu terör saldırısı sonrasında dün Christchurch’te düzenlenen anma ve cenaze törenlerine binlerce kişi katılırken, mezarlığın girişini koruyan polis memuru Evans Reuters ve AP gibi uluslararası haber ajansının dikkatini çekmişti. Genç polis memuru sosyal medyada da büyük ilgi görürken, özellikle saldırı sonrasındaki üzgün hali ve başörtüsüyle hassasiyetini belli etmesiyle büyük takdir toplamıştı.

Saldırı sonrası başörtüsü takan kadın polisten açıklama - Resim: 1

Genç polis memurunun görev bilinci ve empati kurma yeteneği takdir topladı.

NZ Herald, Evans’ın 2016 yılında polis olduğu öğrenildi. Whanganui’de yaşayan kadının, “Toplum için çalışmak istiyorum ve insanlara yardım etmek istiyorum. Dışarı çıkmak ve insanlara yardım ederek para kazanmak çok tatmin edici bir iş. Göreve gittiğimizde yaralanabiliriz ama herkes güvende olmadan oradan ayrılmayız” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Fotoğrafların yayınlanmasından sonra sosyal medyada birçok kullanıcı, “İşte Yeni Zelandalılar bu kadar duyarlı insanlar” ve “Korkunç saldırı sonrasında kenetlenmeliyiz. Memuru tebrik ediyorum” şeklinde çok sayıda yorum yapıldı.