Abone Ol

Yeni parti tartışmalarına AKP'den yorum: Buyursun kursunlar

Mehmet Özhaseki, bazı isimlerin yeni parti kurma girişimi içinde olduğuna dair iddialarla ilgili, "Yeni bir parti kurulabilir, herkes kurmakta özgürdür. Türkiye'de yüzlerce parti kuruldu. Yeni bir parti kurmak isteyen varsa buyursun kursun. Diyecek bir sözümüz yok" açıklamasında bulundu.

Yeni parti tartışmalarına AKP'den yorum: Buyursun kursunlar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AKP'den ayrılan, aralarında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın da yer aldığı bazı isimlerin yeni parti kurma girişimi içinde olduğuna dair iddialarla ilgili, "Yeni bir parti kurulabilir, herkes kurmakta özgürdür. Türkiye'de yüzlerce parti kuruldu. Yeni bir parti kurmak isteyen varsa buyursun kursun. Diyecek bir sözümüz yok" açıklamasında bulundu.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelen ve basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özhaseki, seçimin bittiğini, geçim döneminin başladığını kaydederek, "Çok sert geçmemekle birlikte yine hepimizi etkileyen bir ortam var. Yurt dışından kaynaklanan birtakım girişimlerin olduğunun da farkındayız. Allah'a hamdolsun ki çok dirayetli ve bu işleri iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. Onların gayretleri ve bizlerin çabalarıyla kriz ortamı aşılacaktır. Yatırımlar da çok hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Hızlı trenden havalimanına ve millet bahçesine kadar bütün projelerde birebir takipçisi olacağız"diye konuştu.

"Kolay kolay yeni bir parti kurulacağını zannetmiyorum"

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni kurulması planlanan partide yer alacağı iddiaları ile ilgili Özhaseki, "Yeni bir parti kurulabilir. Herkes kurmakta özgürdür. Türkiye'de yüzlerce parti kuruldu. Yeni bir parti kurmak isteyen varsa buyursun kursun. Diyecek bir sözümüz yok. Öbür türlü bir fikrim yok. Ben böyle bir şeyin olacağını pek sanmıyorum. Olmayan bir şeyi ihtimaller üzerine konuşmak da doğru değildir. Abdullah Gül'ü, Kayserililer sever ki o da kendi ülkesini ve şehrini seven birisidir. Kolay kolay yeni bir parti kurulacağı hususunda adım atılır mı? O hususta bir fikrim olmadığı gibi ben çok zannetmediğimi söylemek isterim" ifadelerini kullandı.