Abone Ol

Yeni bir ordu kuruluyor: Google’da çalışan Türkler de listede!

Dün Rus savaş uçağının Suriye sınırında sınır ihlalinden dolayı Türkiye tarafından düşürülmesinden sonra akıllara ilk gelen sorulardan biri de acaba bu gerginlikler ne zaman başladı sorusuydu.

Yeni bir ordu kuruluyor: Google’da çalışan Türkler de listede!

Rusya Türkiye’ye karşı gerçekten her zaman dost ülke mi oldu? Sınır ihlali konusunda dünkü olay bardağı taşıran son damla olmuş ve Rus uçağı 5 dakika içersinde 10 kez hava ihlali nedeniyle uyarılmış ve söz konusu uçağı, Türkiye angajman kuralları çerçevesinde  bölgede bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından düşürmüştü.

Ama Rusya'nın bu saldırıları sadece sınır ihlali değil ayrıca Türkiyenin haber kaynaklarına yönelik siber saldırılar olarak da daha önce gündeme gelmişti.


GÜNDEM'E DE SALDIRI

Hatırlayacağınız üzere 8 Kasımda  Rusya’nın farklı bölgelerinden ve onlarla beraber hareket eden Çin merkezli gruplar ortak hareket ederek aynı anda GÜNDEM sunucularına saldırılar yapmaktaydılar. Saldırı düzenleyen gruplar siber ortamda teröre hizmet amacı ile GÜNDEM’in yayınına engel olmaya çalışmış ve sonrasında Türk mühendislere yenik düşmüşlerdi.

İlgili habere bu linkten ulaşabilirsiniz:  http://gundem.me/detail/?id=563039

KAMUYA SİBER GÜVENLİK

HAVELSAN (Hava Elektronik Sanayii), Türkiye’de ilk defa siber güvenlik alanında her türlü çalışmanın yapılacağı bir Siber Güvenlik Merkezi kuracak. İnşaat çalışmaları süren merkezin, yıl başında açılması hedefleniyor. Merkezde, siber güvenlik alanında yeni teknolojiler geliştirilecek. Merkez, siber güvenlik sistemlerinin test ve onay işlemlerini de yapacak. Merkezin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na da siber güvenlik konusunda hizmet vermesi planlanıyor.

GOOGLE’DA ÇALIŞAN TÜRKLER LİSTEDE

Merkeze, tüm dünyada bu alanda yetişmiş Türk kökenli bilgisayar ve bilişim sektörü uzmanlarının transfer edilmesi hedefleniyor. Bu amaçla Google’da çalışan Türklerin peşine düşüldü. Uzmanlara, piyasanın üstünde ücret verilecek.