Abone Ol

Yeni Akit yazarı Nurettin Veren'den olay yazı: FETÖ'cülere zeytin dalı mı?

Nurettin Veren Yeni Akit'teki yazısında "Bu uygulamalar tabanda FETÖ’cülere zeytin dalı mı uzatılıyor şeklinde yorumlanmıştır. FETÖ’cülere kendilerini yeniden tamir etme yolu açılmıştır" dedi.

Yeni Akit yazarı: FETÖ'cülere zeytin dalı mı?

Hükümete yakın Akit gazetesi yazarı ve bir dönem FETÖ lideri Fethullah Gülen'in en yakınındaki isim olan Nurettin Veren, “Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Veren yazısında “FETÖ’nün yıllar öncesinden uyguladığı Türkiye içerisindeki yapılanması, 15 Temmuz sonrası yurtdışında da, aynı şekilde eylemlerini sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Nurettin Veren şu ifadeleri kullandı:

“Önce masum görüntülü küçük çocuklar için (ilkokul ve ortaokul seviyesindeki okullar, daha sonra yurtlar, üniversiteler ve hastaneler) işadamları dernekleri, Abant toplantıları ve Gazeteci Yazarlar Vakfı’nın faaliyetleri ile her görüşteki yurt içinden ve yurt dışından değişik dünya görüşündeki gazeteciler, yazarlar, değişik din mensupları ve isimleri öne çıkmış akademisyenler davet edilerek, Türkiye siyasetine ve yönetimine yön vermek üzere, FETÖ’nün konu başlıklarını tespit ettiği platformun, sonuç bildirgesi olarak çoğaltılıp, gazetecilere ve önde gelen siyasetçilere dağıtılıyor.

En son 36.’sının yapıldığı, Gazeteci Yazarlar Vakfının koordine ettiği açılış konuşmasını Beril Dedeoğlu’nun yaptığı, yüzlerce katılımcının da altına imza attığı 2016’daki Abant Platformunun sonuç bildirgesi ve katılımcıları sosyal medyada yer almaktadır.

Katılımcıların pek çoğu yurtdışına kaçmış, Kırmızı Bültenle aranmaktadır. FETÖ’nün himayesi altında dünyanın değişik ülkelerinde, açılan üniversiteler, okullar ve holdingler de, görevlendirilerek adeta ödüllendirilmişlerdir.

Daha önce FETÖ’nün Türkiye’de yapılandığı metotlarla, Türkiye’ye karşı karanlık lobilerden aldığı desteklerle, aynen oralarda da FETÖ’yü mayalamaktadırlar.”