Abone Ol

Yavuz Bingöl Gezi olayları iddianamesine nasıl girdi?

Gezi direnişine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca aralarında Osman Kavala’nın da yer aldığı 16 sanık hakkında kabul edilen iddianamede bugünlerde hükümete yakınlığıyla bilinen şarkıcı Yavuz Bingöl de yer aldı.

Yavuz Bingöl Gezi olayları iddianamesine nasıl girdi?

6 Haziran 2013 gününün anlatıldığı İddianamede, “Yavuz Bingöl, Edip Akbayram, Zülfü Livaneli, Volkan Konak’ın da olduğu sanatçıların Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na yürümüşlerdir” ifadeleri yer aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MÜŞTEKİLER ARASINDA

İddianamede 746 da müşteki var. Müştekiler arasında dönemin bakanlar kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor.

2011 YILI VURGUSU

Kabul edilen iddianamede 2013 yılındaki Gezi Parkı olayları anlatılıyor. Şüphelilerin söz konusu olayları 2011 yılından itibaren yönlendirmeye ve başlatmaya çalıştıkları savunuluyor. İddianamede ‘kalkışma’ olarak yorumlanan Gezi Parkı eylemlerinin bu isimler tarafından finanse edildiği belirtiliyor ve bu isimlerin organizasyonun “tepe yönetiminde” oldukları savunuluyor.

İddianamede: şüphelilerden Yiğit Aksakoğlu ve Osman Kavala’nın halen tutuklu bulunduğu hatırlatıldı ve “Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Memet Ali Alabora, Gökçe Yılmaz Handan, Meltem Arıkan Hanzade, Hikmet Germiyanoğlu” hakkında da yakalama kararı bulunduğu vurgulandı.

Osman Kavala, Ali Hakan Altınay, Ayşe Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Çiğdem Mater Utku, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi Mehmet Ali Alabora, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi hakkında hazırlanan 3 bölümden oluşan 657 sayfalık iddianamede tüm isimlere ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

Saray'a yakın ünlüler, Giresun mitingine gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğum günü sürprizi yapmıştı. Bu isimler arasında Yavuz Bingöl de yer almıştı.