Abone Ol

Yaşar Nuri Öztürk'ün eski eşi Canan Öztürk'ü rahatlatan karar

Bir süre önce hayatını kaybeden ilahiyatçı ve eski Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün eski eşi Canan Öztürk sahte hesap davasında beraat kararı Yargıtay'dan döndü

Yaşar Nuri Öztürk'ün eski eşi Canan Öztürk'ü rahatlatan karar

Bir süre önce hayatını kaybeden ilahiyatçı ve eski Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk’ün eski eşi Canan Öztürk, 12 Nisan 2007’de bilgisi ve rızası dışında, adına bir arkadaşlık sitesinde üyelik işlemleri yapılarak profil oluşturulması, profilde telefon numarası ile, “gezip eğlenmeyi seven erkeklerle tanışmak istiyorum” ifadelerinin paylaşılması sonrasında binlerce kişiden gelen arkadaşlık teklifleri üzerine suç duyurusunda bulundu.

Bu bilgilerin Yaşar Nuri Öztürk’ün ilişkisi olduğu iddia edilen Şahane Sultan Müftüoğlu’nun babası Fatih Müftüoğlu’na ait ADSL hattı üzerinden paylaşıldığı iddiasıyla dava açıldı.

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre; Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Müftüoğlu, bilgisayar kullanmayı bilmediğini ileri sürdü. Tanık olan kızı Müftüoğlu da babasının ifadesini doğrularken, şikayetçi Öztürk ile aralarında husumet olduğunu kaydetti. Mahkeme, suçun sanık Müftüoğlu tarafından kesin olarak işlendiği konusunda kuşku bulunduğundan beraat kararı verdi. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kararı sanık aleyhine bozdu. Yerel mahkeme kararda direnince dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na (YCGK) geldi.

DİRENME HAKKI YOK


YCGK, mahkemenin direnme kararını bozdu. Bozma kararında, söz konusu işlemin sanık Müftüoğlu tarafından adresine kayıtlı ADSL hattı üzerinden gerçekleştirildiğinin bilirkişi raporuyla anlaşıldığı belirtildi. Kararda sanığın, eylemin evlerine gelen Canan Öztürk tarafından komplo kurularak gerçekleştirildiğini iddia ettiği belirtilerek, bunun suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve bu savunmaya itibar edilemeyeceği kaydedildi. Sanığın, “verileri hukuka aykırı yayma suçu” işlediğinin kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

YCGK kararına karşı Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin direnme hakkı bulunmadığından Fatih Müftüoğlu cezalandırılacak.