Abone Ol

Yaşar Güler kimdir?

Hulusi Akar 'ın yeni genelkurmay başkanı olmasından sonra 2019 yılında TSK'nın başına Yaşar Güler geçecek. Peki Yaşar Güler kimdir?

Yaşar Güler kimdir?

Yeni Genelkurmay Başkanı'nın Hulisi Akar olacağına kesin gözüyle bakılırken 2019 yılında TSK'nın başına Yaşar Güler geçecek. Peki Yaşar Güler kimdir gelecekteki genelkurmay başkanı YAŞ ile hangi göreve getirilecek.

TSK'nın komuta kademesini şekillendiren Yüksek Askeri Şura'da gözler Hulusi Akar ile birlikte 4 yıl sonra görevi devredeceği isim üzerinde yoğunlaştı. Hulusi Akar'ın yeni genelkurmay başkanı olmasının ardından görev süresi 2019 yılında bitecek.

Yerine yeni genelkurmay başkanı olarak gelecek isim ise bu YAŞ toplantısında belli oldu. 2019 yılında Türkiye'nin genelkurmay başkanı teamüllere uyulması durumunda Yaşar Güler olacak.

YAŞ toplantısında Orgeneral Hulusi Akar'dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığına 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak 'ın geçmesi öngörülüyor. Yaşar Güler bu görevde 1 yıl kaldıktan sonra emekliye ayrılacak olan Salih Zeki Çolak'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanı olacak.


Yaşar Güler 2019 yılında da Türkiye'nin yeni genelkurmay başkanı olacak.

Yüksek Askeri şurada, disiplinsizlik ve ahlaki nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu, talep edilmesi halinde "gündem dışı" görüşülecek.

Disiplinsizlik, ahlaki durum ve Paralel Yapı'ya yönelik çalışmalar kapsamında TSK'dan ilişiği kesilecek personele ait işlemleri, önceki yıllarda alınan karar doğrultusunda her kuvvet komutanlığı kendisi yürütüyor.

Şura'da, bu yıl 300 albay ve 170 generalin terfi, emeklilik ve rütbe bekleme süreleri değerlendiriliyor. Toplantıda, 50'ye yakın albayın generalliğe ve amiralliğe terfi etmesi, 2 korgeneralin de orgeneralliğe yükseltilmesi beklenirken, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının emekli olmaları halinde bir koramiral ve bir korgeneralin daha orgeneral, oramiral olması öngörülüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın görev süresi bu Şura ile sona erecek.

Görev süresi sona erecek Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın yerine ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin getirilmesi bekleniyor.