Abone Ol

Akit'ten Diyanet'e görevden alınan Şenocak tepkisi: Azgın azınlığa boyun eğdiler..

İktidara yakın Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri İhsan Şenocak’ı açığa alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a tepki gösterdi.

Akit'ten Diyanet'e: Azgın azınlığa boyun eğdiler

İktidara yakın Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri ‘kot pantolon giyen kadınları ve bunu engellemeyen babalarını cehennemlik ilan eden‘ ilahiyatçı İhsan Şenocak’ı açığa alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a tepki gösterdi.

‘Azgın azınlığa boyun eğdiler’

Bugün ‘Azgın azınlığa boyun eğdiler‘ manşetiyle çıkan Yeni Akit altbaşlıkta “İhsan Şehocak’ın skandal kararla görevden alınması büyük tepki çekti” diye yazdı.

‘Bu benim için şereftir’

İlahiyatçı İhsan Şenocak, Yeni Akit’e şunları söyledi: “Tesettürle ilgili konuşmamız ve onlarla alakalı rahatsızlıklar nedeniyle açığa alındığım yönünde tebligat geldi. Tesettür üzerine yaptığımız konuşmalar ve onların belli kesimlerdeki değerlendirilmesi neticesinde böyle bir karara varılmış. Bu benim için bir şereftir.”

Yusuf Kaplan: Kabul edilemez

Diken'in haberine göre Yeni Şafak gazetesi de İhsan Şenocak’ın görevden alınmasına karşı tepkileri haber yaptı.

Haberde Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan’ın “İslâm’ın altını oyan türedi tipler her yerde cirit atarken… İhsan Şenocak Hoca’nın susturulmaya çalışılması kabul edilemez!” yönündeki tepkisine yer verildi.

Gazetenin bir diğer yazarı Serdar Tuncer de “İhsan Şenocak dava adamıdır, muzdarip mümindir, ehl-i sünnet âlimdir. Hoca biz’dir bizimdir! Ona tahammül edemeyen Diyanet bizim değildir!” diye tepki gösterdi.

İhsan Şenocak ne demişti?

Medyaya yansıyan hutbesinde “Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?” diye soran ilahiyatçı, vaazında şunları kaydediyor: “18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ne gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme. Kardeşim… 500 koyunu dağ başında ateşe atan çobana sen koyunun hesabını soruyorsun da oğlunu kızını torununu film setlerine, sokaklarına üniversite salonlarına amfilerine soyup da atan dedelerden babalardan cehenneme atılan yavruların hesabını Allah sormayacak mı?”