Abone Ol

Yandaş kanallara giden İmamoğlu talimatının perde arkası

Turkiyegundemi.com yazarı Enis Ersoy İstanbul seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu’nu bekleyen yeni tehlikeyi masaya yatırdı.

Yandaş kanallara giden İmamoğlu talimatının perde arkası

İşte Enis Ersoy’un TürkiyeGündemi’nde yayınlanan o yazısı

Yandaş kanallara, Saray’dan “ekranlarınızı CHP’lilere açın” talimatı gittiği konuşuluyor. Birkaç gündür tartışma programlarında bunun işaretini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde daha fazla CHP’li ismi ekranlarda göreceğiz.

Bunun tek bir amacı var;

Ekrem İmamoğlu’nu CHP sınırları içine hapsetmek. Çünkü İmamoğlu’nun 31 Mart’ta sadece CHP ve İyi Parti seçmeninden oy almadığını AKP cephesi çok iyi biliyor.

AKP yönetimi, daha önce kendilerine oy vermiş merkez sağ seçmenden giden oyları, vaatlerle geri getirmeyi hedefliyor.

Kızgınlık ya da küskünlük nedeniyle sandığa gitmeyen, merkezin daha sağındaki geleneksel seçmeni tekrar sandığa götürmek için ise ayrı bir formül uygulanacak. AKP yönetimi, İmamoğlu’nun orta sınıf mütedeyyin aileden gelen bir Anadolu çocuğu değil, o kesimin asla tahammül edemediği türden klasik bir ‘CEHAPE’li olduğu algısını oluşturacak.

İşte bu yüzden CHP kurmaylarının her akşam ekranlarda İmamoğlu’nu savunmasını istiyorlar. Böylece İmamoğlu, tekrar CHP sınırları içine hapsedilecek. Türban yasağı, 367 oylaması gibi olayları bilinçaltında muhafaza eden seçmenin de yeniden AKP etrafında konsolide olması sağlanacak.

AKP bu taktikle, 31 Mart’ta tam desteğini alamadığı MHP seçmeninden de daha fazla oy almayı hesaplıyor.

Peki bu taktik karşısında Ekrem İmamoğlu ne yapabilir? Yarattığı imajın, AKP eliyle başka bir kimliğe dönüştürülmesini engelleyebilecek mi, bekleyip göreceğiz. Bu sarmalın içinden çıkıp çıkamayacağı onun ileriye dönük liderlik kapasitesi hakkında da önemli gösterge olacaktır.

Enis Ersoy / TürkiyeGündemi