Abone Ol

Yalçın Küçük o isimleri açıkladı: Saba Tümer, Ahu Özyurt ve...

Buluşmalar Cihangir Smyrna'na cafede olurdu. Büyük kahvaltı yapardık. Cüneyt, Soner, Oray, Ahu ile Saba da olurdu orada..

Yalçın Küçük o isimleri açıkladı: Saba Tümer, Ahu Özyurt ve...

Akşam gazetesinden Dinç Çoban'ın konuştuğu Prof. Dr. Yalçın Küçük, Oda TV'ye düzenlenen Ergenekon operasyonu ve Soner Yalçın'ın tutuklanması ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Soner Yalçın ile aynı doğrulara farklı yollardan yaklaştıklarını anlatan Yalçın Küçük, 10 yıllık dostu Soner Yalçın ile 2 yıldır görüşmediğini de açıkladı. Yalçın Küçük, Soner Yalçın ve başka gazetecilerle de buluştuklarını söyledi ve herkesin gözü önünde gerçekleşen buluşmalara katılan gazetecilerin kimliklerini de açıkladı.

CİHANGİR BULUŞMALARI

- Antisemitik suçlamaları var Soner Yalçın ve sizin için...
- Biz öyle değerlendirmiyoruz. Antisemitizmi kabul etmeyiz. Bir yol açtığımızı düşünüyoruz. Bu dünyada bilim haline geldi. Hürriyet Gazetesi bana da sebatayist dedi. Hiç rahatsız olmadım. Bu cumhuriyeti kuranların çoğunluğunun sebatayist olduğunu da biz yazıyoruz.

Bizim İsrail'e bağlılık noktasında bir itirazımız var. Bir de AKP döneminde İbrani asıllılar dışında kimsenin yükselmediğini söylüyoruz. Bunları çıkardığımızda en büyük destekçimiz Vakit, Yeni Şafak'tı. Ne zaman ki biz tarikat şeyhlerinin, şeriat yanlılarının İbrani asıllı olduklarını ortaya çıkardık o zaman işler değişti.

Sabahattin Zaim'le Nevzat Yalçıntaş'ın İbrani asıllı olduklarını, 'bu dinciler o Müslümanlara benzemiyor'da yazdı. Müthiş bir husumet çekti. Soner çok başarılıdır. Ve bu idare başarılı adamları yaşatmak istemiyor. Buluşmalarımız merak ediliyorsa, daha önce de buluşur, dünyayı, Türkiye'yi konuşurduk. Asıl buluşmalarımız Cihangir Smyrna'na cafede olurdu. Büyük kahvaltı yapardık.

O KAHVALTILARDAKİ İSİMLER

- Kimler katılırdı?
- Cüneyt, Soner, Oray. Onun dışında 2 demirbaş kızı vardı masanın. Biri Ahu Özyurt, diğeri de Saba Tümer. İstanbul'a geldiğim pazarları hoş vakit geçirirdik. Sonra dağıldı.
Soner'ler, Ahmet Hakan ve Hıncal'ın olduğu başka yemek grubu kurdu. Ben gidemedim.
Saba; Neriman Köksal'dan sonra ülkede şuh kadın ihtiyacı olduğunu fark edip orayı doldurdu.
Ahu da yurtdışına gitti, sonrasında da CHP'li oldu. Grup da dağıldı gitti.