Abone Ol

Soner Yalçın: Erdoğan büyük yanlışlıklara savruluyor

Sözcü yazarı Soner Yalçın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olacağı yolundaki iddiayı değerlendirdi.

Erdoğan büyük yanlışlıklara savruluyor

Söz konusu iddianın Erdoğan'ı sinirlendirdiğini ileri süren Yalçın, "Erdoğan'ın 24 Haziran'a giden süreçte “yol kazaları” ya­pacağının emareleri şimdiden emareleri görülüyor; soğukkanlılığını çabuk kaybediyor. Erdoğan gururunu yenip özeleştiri yapacağına sinir­lenerek daha büyük yanlışlıkla­ra savruluyor" dedi.

Yalçın, "Erdoğan çok kızgın" başlığıyla yayımlanan (25 Nisan 2018) yazısında şunları kaydetti:

Erdoğan'ın yaptığı siyasi hata tek değil.  Sırf MHP için seçim pusu­lasını tuhaflaştırarak, muha­lefete “sıfır baraj” olanağı vermesini nasıl değerlendir­mek lazım? İnsan ister istemez düşü­nüyor:

Önce liberaller ve sonra FETÖ ile ilişkileri bozulduktan sonra ardı ardına politik yanlış­lık yapması tesadüf mü? “Akıl hocalarını” mı kaybetti? Ya da şöyle sormalıyım: “Üst Akıl” desteği olmayın­ca mı bu kadar büyük yanılgı­lara imza atıyor?

Tüm bunlar Erdoğan'ın sinir­lerini mi bozuyor?

Bakınız: Siyasette psikolojik harbi en iyi kullanan Saadet Parti­si (SP)! Abdullah Gül aday olur veya olmaz. Ama SP, Gül'ü öyle bir noktaya taşıdı ki, Gül “bayrak açmış” gibi görünüyor. Ve, “Gül alternatifi” Erdo­ğan'ı sinirlendirmeye yetti!

Erdoğan'ın 24 Haziran'a giden süreçte “yol kazaları” ya­pacağının emareleri şimdiden emareleri görülüyor; soğukkan­lılığını çabuk kaybediyor. Vs. Erdoğan gururunu yenip özeleştiri yapacağına sinir­lenerek daha büyük yanlışlıkla­ra savruluyor."