Abone Ol

Yabancılar Google'da Türkleri bakın nasıl arıyor?

Yabancıların, Google'da Türkiye ve Türklere ilişkin araştırmalarında en çok neyi merak ettikleri ve araştırdıkları ortaya çıktı.

Yabancılar Google'da Türkleri bakın nasıl arıyor?

'Yabancılar Türkleri Google'da nasıl arıyor' sorusunun yanıtı hiç düşündünüz mü? 'Turkish people (Türk insanı)' yazdığınızda çıkan sonuçlarda, listenin ilk sırasında 'Turkish people characteristics (Türk insanının karakteristiği)' yer alıyor. İşte Google'da Türklere ilişkin en çok arama yapılan kelimeler ve ifadeler.
Dünya, Türkiye'yi Google'da nasıl ve hangi kelimelerle arıyor? Türkiye'ye ve Türklere ilişkin ilk sırada yer alan arama 'Turkish people characteristics (Türk insanının karakteristiği) ifadesi oldu.,

Yabancılar Google'da Türkleri bakın nasıl arıyor? - Resim: 1

İşte Türklere ilişkin en çok yapılan aramalar:

-'Turkish people genetics (Türki insanı genetikleri)'

-'Turkish culture (Türk kültürü)' de var.

- 'Turkish special forces maroon berets (Türk bordo bereliler)'

- 'Turkish military force (Türk askeri gücü)'

TÜRKİYE'NİN, FACEBOOK GERÇEĞİ GOOGLE'A 'WHY' YAZINCA ORTAYA ÇIKTI!
Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen bir haberde, Google arama önerisi Facebook'ta bazı kullanıcıların ortak bir dertten muzdarip olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Google, arama yaparken ilk girdiğiniz kelimelere göre size en çok yapılan aramaları baz alarak önerilerde bulunuyor. Genelde oldukça işlevsel olan bu uygulama bazen can sıkıcı gerçekleri yüzümüze vurabiliyor.
İngilizce olarak arama kutucuğuna "Why" (Neden) yazıldığında önerilerin ilk sırasında şu çıkıyor: "Why do Turkish people add me on Facebook?" yani "Türkler neden beni Facebook'ta ekliyor?"
Bu öneri sayesinde, hatırı sayılır sayıda Facebook kullanıcısının aynı dertten şikayetçi olduğu sonucuna varmak çok mümkün.