Abone Ol

Putin'den flaş Fetullah Gülen açıklaması!

ABD'nin başını çektiği Batılı ülkelerle Rusya arasındaki gerilimin tırmanmasını Soçi'deki konuşmasında yorumlayan Vladimir Putin, "Rusya, hiçbir ülkeye saldırı düzenlemeyi planlamıyor dedi.

Putin'den flaş Fetullah Gülen açıklaması!

Rus lider Vladimir Putin, NATO'nun Rusya sınırına askeri yığınak yapmaya karar vermesini 'aptalca' olarak yorumlarken, Halep'teki saldırıları durdurmayacaklarını açıkladı. Putin, "Halep'te sivillere rağmen militanlarla savaşmaktan başka seçeneğimiz yok" dedi.

Bu komik, aptalca ve böyle bir şey düşünülemez. Bu iddialar, diğer ülkelerin askeri harcamalarını artırmak için kullandıkları bir histeriden ibaret" dedi.

Yıkıma uğrayan Ortadoğu'nun yeniden ayağa kalkabilmesi için Rusya lider sürpriz bir öneriyi gündeme getirdi.

Putin, II. Dünya Savaşı'ndan sonra ABD'nin uyguladığı Marshall yardım planına değindi: "Ortadoğu'da yaşanan devasa boyuttaki yıkımlar, uzun vadeli ve kapsamlı programlar uygulanmasını gerektiriyor. Bölgede yeniden canlanma ve kalkınma için modern Marshall planına ihtiyacı var."

Halep'teki saldırıları durdurmayacaklarını söyleyen Putin, "Bazı ülkeler BM Tüzüğü'nü hafife alıyor. BM Tüzüğü'ndeki kuralları uygulamayı bırakırsak, kaos çıkar. ABD önce eski Yugoslavya'da, sonra Irak'ta, ardından da Suriye'de BM Tüzüğü'nü ihlal etti. Suriye'nin Halep kentinde sivillere rağmen militanlarla savaşmaktan başka seçeneğimiz yok" dedi.

Rus lider, ABD lideri Obama ile yaptığı Suriye anlaşmalarının Washington'daki bazı güçler tarafından engellendiğini savundu: "ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığımız Suriye anlaşmaları hayata geçmediği için üzgünüm. Washington'daki bazı güçler, bu anlaşmaların uygulanmaması için her şeyi yaptı."

'ABD MUZ CUMHURİYETİ Mİ?'

Rusya liderinin gündeminde ABD'deki seçimler de vardı:

"Birileri ciddi olarak Rusya'nın Amerikan halkının seçimini etkileyebileceğini düşünüyor mu? Amerika bir muz cumhuriyeti mi? Amerika büyük güç. Eğer haklı değilsem lütfen beni düzeltin.

Moskova, ABD'deki başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışmıyor. Rusya'ya yöneltilen suçlamalar histerinin göstergesi.

Bir ülkenin seçim sistemine diğer ülkenin siber saldırı yoluyla müdahale etmesi kabul edilemez. Ülkeler, siber ortamda geçerli olacak ortak davranış kuralları üzerinde anlaşma yapmalı.

ABD seçimlerini kimin kazanacağını Rusya için fark etmiyor. Zira Donald Trump veya Hillary Clinton'un seçimi kazandıktan sonra nasıl davranacağını bilmiyoruz.

Trump'ın Rusya'nın favorisi olduğuna dair haberler tamamen saçma. Basının Trump'ı Moskova'nın favorisi olarak göstermesi tesadüf değil. Bu haberler, kamuoyunu manipüle etmek için yapıldı."