Abone Ol

Van'da açılan Fuatavni hesabı ABD’den kontrol ediliyor!

Twitter’da devlet aleyhine yayın yapan ‘Fuatavni’ isimli kullanıcıyla ilgili çalışmalarını derinleştiren polis, hesabın Amerika’dan kullanıldığını saptadı. Hesabı kullanan 3 editörden ikisinin Said Sefa ile Aydoğan Vatandaş oldukları ileri sürüldü.

Avm'den Fuatavni hesabına giriş yapıldı!

Habertürk Gazetesi'nden Nihat Uludağ ve Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, sosyal medyada ‘Fuatavni’ olarak bilinen ve devlet aleyhine paylaşımlar yapan Twitter hesabını deşifre etmek için 1.5 yıldır teknik takip yürüten İstanbul Organize Suçlar Şubesi önemli tespitlerde bulundu.

İLK OLARAK 'MSAİDSOLAK' İSMİYLE KURULMUŞ

Polis, hesabın ilk olarak ‘msaidsolak’ ismiyle kurulduğunu belirledi. Türkiye’de sadece bir tane Muhammed Said Solak ismiyle açılmış hesap olduğu saptandı. Solak’ın, mahkeme kararıyla ismini Said Sefa olarak değiştiren gazeteci olduğu ortaya çıktı. Said Sefa’nın, ‘Aşksız Kalmış Şiirler’ isimli kitabına ulaşıldı.

HESAP VAN'DA AÇILMIŞ

Polis, hesabı Van’da açan Sefa’nın uslubu ve kullandığı kelimelerle ilgili uzmanlara inceleme yaptırdı. Uzmanlar, Fuatavni hesabındaki dilin, Sefa’nın kitabındaki uslupla örtüştüğünü belirledi. Twitter’daki hesabı da ‘Fuatavni’ olarak değişti.

SAİD SEFA, HESABI AYDOĞAN VATANDAŞ'A DEVRETTİ

Polise göre süreç şöyle işledi: Kısa sürede fenomen haline gelen hesap, FETÖ/PDY yöneticilerinin ilgisini çekti. Yüz binlerce kişiye ulaşan hesap, örgütün yayın organı haline dönüştü. Örgütle bağı olduğu öne sürülen ve yurtdışında olduğu değerlendirilen Said Sefa, hesabı Aydoğan Vatandaş’a devretti.

GEÇEN HAFTA BİR AVM'DEN HESABA GİRİŞ YAPILDI, POLİS OPERASYON YAPTI

Vatandaş, geçen hafta bir AVM’den hesaba giriş yaptı. Polis operasyon yaptı ama Vatandaş kaçmayı başardı. Vatandaş’ı, İstihbarat Şubesi’ndeki polislerin uyardığı öne sürüldü.

ÜÇÜNCÜ EDİTÖR DEVREDE

Polise göre, Vatandaş’ın ardından Fuatavni hesabı üçüncü bir editöre devredildi. Üçüncü editörün dili, uslubu ise diğer ikisinden farklı. Son paylaşımlar, hesaba, Türkiye ile büyük saat farkı olan bir ülkeden giriş yapıldığını da ortaya koydu.

HESAP, ABD'DEN KONTROL EDİLİYOR

Polisin tespitine göre şu an Fuatavni hesabı, ABD’den kontrol ediliyor ve bilgi havuzuna gelen bilgiler servis ediliyor.

GEÇEN HAFTA 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul’da hafta sonu internet sitelerine yönelik yapılan ‘Fuatavni’ operasyonunda 31 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden M.S.K. ile Y. Y. tutuklanmıştı. Gözaltına alınıp serbest kalanlar ifadelerinde Said Sefa’nın 19 Temmuz’da, “Ben kaçıyorum siz de kaçın. İki ay ortada görünmeyin, sonra sorun yok” deyip gittiğini söyledi.