Abone Ol

Canlı bomba saldırısında dakika dakika yaşananlar

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre patlamada 10 kişi hayatını kaybetti. İşte patlamanın meydana geldiği 10.20'den itibaren dakika dakika yaşananlar...

Canlı bomba saldırısında dakika dakika yaşananlar

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Çevre semtlerden de duyulan patlama sonucu ölen ve yaralananlar olduğu kaydedildi. İşte patlamanın meydana geldiği 10.20'den itibaren dakika dakika yaşananlar...

11.51: Bir görgü tanığı yaşananları, "Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koştuğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Polis ikinci bir patlama ihtimaline karşı meydanı boşaltmak için uğraşıyordu" sözleriyle anlattı.

11.40: Patlamanın meydana geldiği Sultanahmet Meydanı'nda, polis, itfaiye ve ambulans yetkilileri ile görevliler dışında kimse kalmadı. Bir polis helikopteri ise havadan olay yerinin üzerinde uçuş yapıyor.

11:37Yayın yasağı geldi

Patlama haberlerine yayın yasağı

11.37: Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildi.

11:30VALİLİK: 10 ÖLÜ, 15 YARALI

11.30: İstanbul Valiliği'nden patlama ile ilgili ilk açıklama geldi: "10 ölü, 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir."

İşte patlamanın meydana geldiği nokta

11.29: Polis ekipleri, canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere, ceset kabini ve çadırı istendi.

11.24: Patlama haberinin alınmasının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'daki Başbakanlık Konutu'na gelerek Başbakan Davutoğlu'nu bilgilendirdi. Öğle saatlerinde güvenlik zirvesi toplanması bekleniyor.

Sultanahmet patlaması nerede oldu, nasıl oldu? Canlı bomba mı?

11.20: Bölgeye Olay Yeri İnceleme ekipleri sevk edildi. Özel kıyafetli görevliler patlamadan geriye kalan ve delil niteliği taşıyan izleri arıyor.

Görgü tanıkları anlatıyor

11.15: Sultanahmet Meydanı'nda sirenler sustu, yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edilirken, en az 4 ambulans ise meydanda hazır bekletiliyor.

11.11: Bölgeye kamyonetle demir bariyerler getirildi. Güvenlik tedbirleri arttırılıyor.

11:11Giriş çıkışlar kapatıldı

11.05: Polis amirlerinin yaptığı kısa görüşmenin ardından çok sayıda sivil polis ekibi Sultanahmet'in ara sokaklarına dağıldı.

10.50: İkinci bir patlama ihtimaline karşı tedbir alan polis ekipleri, güvenlik kordonunu daha da genişletti.

Sultanahmet Meydanı'nda patlama

10.35: Polis ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı ve giriş-çıkışlara kapattı.Ayasofya Müzesi'nden tramvay istasyonuna kadan olan alan kapatıldı. Bölgede ulaşım da durduruldu.

Dünya Sultanahmet'teki patlamayı böyle gördü

10:30Ambulanslar sevk edildi

10.30: Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Bölgeye ulaşmaya çalışan polis araçlarından biri Dikilitaş yakınlarında direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi. Araçtaki polisler vatandaşlar çıkarıldı.

10:20Canlı bomba patladı

10.20: Sultanahmet'te bulunan Alman Çeşmesi yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Eminönü ve çevre ilçelerden hissedilen patlamada ölen ve yaralananlar olduğu öğrenildi.