Abone Ol

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu durakları nerede?

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sancaktepe metro hattı bugün açılıyor. İstanbulluların merakla takip ettiği metro hattı Türkiye'de bir ilk olacak. Peki Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metro hattında hangi duraklar var nerelerden geçecek?

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosu durakları nerede?

Üsküdar tarafında trafiği azaltacak olan metro hattı bugün 15:00'te açılıyor. 2012 yılında temelleri atılan ve sona gelinen metro hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün halkla buluşacak.

Peki metro hattı nereden geçecek hangi duraklar var?

ÜSKÜDAR - SANCAKTEPE METRO HATTI Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

KAÇ DAKİKA SÜRECEK? Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy hattında 16 istasyon yer alacak ve 126 vagon bulunacak. İlk ve son durak arasında yolculuk eden bir kişi, toplam 24 dakikada istediği yere ulaşabilecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO HATTI Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın temeli 2012 yılında atılmıştı. Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan 20 km’lik Üsküdar - Ümraniye - çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, Türkiye’nin sürücüsüz ilk metro hattı olacağı bilgisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, resmi Twitter adresinden açıkladı.