Abone Ol

Beki İkala Erikli'nin katilinden şok sözler: Örümcekler yüzüme tükürüyordu

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli 16 Aralık 2016 tarihinde ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde vurularak öldürülmüştü.

Beki İkala Erikli'nin katilinden şok sözler: Örümcekler yüzüme tükürüyordu

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli’yi öldüren Sinem Koç ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunma yapan Koç, Erikli’nin kitaplarından etkilendiğini ve bozulan psikolojisinden Erikli’nin sorumlu olduğunu söyledi. Mahkeme sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin alınacak raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 Cinayetin ardından kaçan şüpheli 31 yaşındaki Sinem Koç ertesi gün silahla birlikte aracında yakalandı.
Olayın ardından Koç hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Sinem Koç, Beki İkala Erikli’nin eşi ve kardeşi katıldı. Kimlik tespiti yapılan sanık Sinem Koç 30 bin TL aylık geliri olduğunu ve ev adresini hatırlamadığını söyledi.

2 YIL BOYUNCA HER YERDE MESAJ ARADIM

Savunmasında Beki İkala Erikli’nin “Meleklerle Yaşamak” isimli kitabında bir takım mesajlar olduğunu söyleyerek, “Meleklerin bize mesajlar verdiğini söylüyordu. Ben bu yüzden 2 yıl boyunca arabama atlayıp gezerek işaret aradım. Mesela bir yerde ‘mutluluk’ kelimesi görüyordum. Acaba erkek arkadaşım başkasıyla mı mutlu diye düşünüyordum” dedi.

BU HALE GELMEMDEKİ SEBEP OYDU

Evrendeki karanlık varlıkları örümcek olarak algıladığını söyleyen Koç, “Örümcekler bana geliyorlardı. Yüzüme tükürüyorlardı. Ruhlar görüyordum. Kafamın tepesinde alkol alıyorlardı” dedi. Üye hakimin sorusu üzerine bu hale gelmesinin sebebi olarak kitabın yazarının sorumlu olduğunu söyleyen Koç, “Kendimi öldürmeyi de düşündüm ama olmadı” dedi. Koç’un savunmasının ardından söz alan avukatı ise müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını ve hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmasını istedi.

22 YILLIK HAYAT ARKADAŞIMI KAYBETTİM

Duruşmada söz alan Beki İkala Erikli'nin eşi Erdal Erikli ise eşinin “Meleklerle Yaşamak” isimli kitabının ilk basımında 100 bin sattığını ve bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söyledi. Sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu söyleyen Erikli, “22 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim. 14 yaşında çocuğumla yalnız kaldım” dedi.

SİLAHLARA MERAKLIYIMDIR

Erikli ailesinin avukatının sorduğu bir soru üzerine saçlarını cinayetten önce kestirdiğini söyleyen sanık Sinem Koç, başka bir soru üzerine de silahlara meraklı olduğunu ve 1 yıl kadar önce birkaç kez atış talimi yaptığını söyledi.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanık Sinem Koç’un akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Hürriyet