Abone Ol

Ünlü ekonomist Beste Naz Süllü'den dikkat çeken Dolar yorumu

Yerel seçimlere giderken Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar TL cephesindeki sıcak gelişmelere ilişkin ekonomist Beste Naz Süllü'den çarpıcı bir uyarı geldi.

Ünlü ekonomist Beste Naz Süllü'den dikkat çeken Dolar yorumu

İşte Beste Naz Süllü'nün dikkat çeken yorumu:

Şubat başından bu yana dolar endeksine paralel yükseliş gerçekleştiren Dolar/TL kuru 5,34 üzerini test etmişti. Fakat son bir hafta içerisinde %0,5 oranında değer kaybı yaşayan DXY sebebiyle kurdaki yükseliş ivmesi bir kısım durdu. TL'de TCMB'nin sıkı duruşu ve 6 Mart'ta faizlerde herhangi bir değişiklik beklenmemesi paritenin TL bacağını sıkı tutuyor.

Bu nedenle Dolar/TL'deki yükseliş yerini kar realizasyonuna bıraktı. Bu süreçten sonra klurdaki strateji gün içerisinde bant aralığında al sat şekline dönüyor. Hızlı hareketlerin olmayışı bu aşamada belki de sizlere sıkıcı gelecektir.

Fakat bir süre yeni bir haber akışı yaşanana kadaryavaş hareketler devam edecektir. 5,2940-5,3130 yatay işlem bant aralığı yukarıda ise stop 5,3180 olurken, aşağı yönde alım pozisyonlarındaki stop ise 5,2890 olarak
ayarlanabilir.

Ünlü ekonomist Beste Naz Süllü'den dikkat çeken Dolar yorumu - Resim: 1

Stop seviyeleri olarak belirlenen yerler aslında önemli destek ve direncidir. Bu noktalar sizin risk iştahınıza ve portföy durumunuza göre değişiklik göstermelidir.

Beste Naz Süllü