Abone Ol

Ünlü astrologdan seçim analizi: Yıldızlar İmamoğlu mu Yıldırım mı diyor?

Sözcü gazetesinin astroloji yazarı Dinçer Güner, 23 Haziran seçimlerinde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışta yıldızların ne dediğini masaya yatırdı.

Ünlü astrologdan seçim analizi: Yıldızlar İmamoğlu mu Yıldırım mı diyor?

İşte o yazı:

Merhaba Arkadaşlar,

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin İstanbul'da iptal edilen kısmı, 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılacak. Hepimizin bildiği gibi artık bu seçim tekrarı, sadece İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne başkan seçmekten ziyade, adeta 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin genel provasına dönen bir havası var sanki.

Çığ gibi büyüyen bu atmosferde ilk defa Türkiye'de İstanbullu vatandaşların oy kullanması için, şehir dışındaki belediyeler, tatil beldeleri özellikle sosyal medya üzerinden seçmenlerin tatile gelmemesi için çağrılarda bulunurken, birçok hava yolu şirketi de o gün yapılmış olan bilet rezervasyonlarını ücretsiz iade veya değişiklik hakkı tanıma kararı aldı. Ve hatta bunun yanında birçok dernek, kurumsal yapılanma ve özellikle şahıslar gönüllü olarak oy kullanmaya yetkisi olan seçmenlerin İstanbul'a gidiş dönüş masraflarını karşılamaya hazır olduklarını da duyurdular.

Ve hatta İstanbul turizminin en yoğun olduğu o dönemde bile birçok otel 23 Haziran günü mekanlarında ücretsiz konaklama yapılabileceği doğrultusunda açıklamalar yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Toplumsal anlamda bu denli önemsenen bu seçime hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi, (29 Ekim 1923 saat 20:30 Ankara) doğum haritası ve İstanbul'un kuruluşu olarak kabul edilen (11 Mayıs 0330 saat 16:00) doğum haritası üzerinden 23 Haziran seçimlerini yorumlamayı uygun buldum.

Seçimin yapılacağı 23 Haziran günü Merkür (CHP-Ekrem İMAMOĞLU) 26 derece Yengeç burcunda ve karşıt açısında Plüton'u görmekteyiz. Jüpiter ise (AKP- Binali YILDIRIM) 17 derece Yay burcunda ve (Retro) geri harekette. Karşıt açısında ise Venüs bulunmakta ve Neptün'le oldukça zor bir etkileşim içinde. Yardımcı gösterge olan Ay ise Balık burcunda yer almakta. Astrolojik ülke haritalarında 10. ev iktidarı, 4. ev ise muhalefeti anlatır. Yani buradan yola çıkarak haritada Ekrem İMAMOĞLU’nu Başak (Merkür), Binali YILDIRIM’ı ise Balık (Jüpiter-Neptün) sembolize etmekte. Seçim günü gökyüzü haritasında Merkür ve Jüpiter'in konumları ve yaptığı etkileşimler bunun yanında Başak/Balık burçlarındaki yerleşimler kimin elinin daha güçlü olduğunu bize gösterecek.

Şimdi bu göstergeleri önce Türkiye haritasında ardından İstanbul'un kuruluş haritası üzerinden inceleyelim. Ekrem İMAMOĞLU'nun göstergesi olan Merkür Yengeç burcunda Türkiye'nin yükselen burcu ile aynı burçta durmakta ve köşe evde güçlü bir yerde görünmekte. Dünya astrolojisine göre ise ASC yani yükselen Halk demektir. Ekrem İMAMOĞLU'nun halkın dilinden anlayan iletişim modelinin bu süreçte ona ciddi bir puan kazandıracağını göstermekte. Köşe evde olması da ekstra avantajlı.

Ve halkın desteğini alacağını göstermekte. Merkür, Türkiye haritasındaki şans gezegeni olan Jüpiter ile olumlu bir kontağı bulunmakta, aynı zamanda Ekrem İMAMOĞLU'nun 5. evdeki gençlerden, kadınlardan, işçi sınıfından, memurlardan alacağı desteğe işaret etmekte. Seçim günü oldukça yaratıcı ve modununda yüksek olacağını, esprili ve neşeli bir Ekrem İmamoğlu'nu göreceğimizi göstermekte. Fakat Satürn ve Merkür ile de sert bir kontağı bulunmakta. Bu da alamayacağı medya, yayıncılık, iletişim desteğini göstermekte. Ve bir iletişim kopukluğu, koordinasyon problemine işaret etmekte.

Bu anlamda seçim günü ve muhtemel oy sayımında iletişim ağında aksaklıklar olabilir. CHP ve İmamoğlu'nun bu duruma özellikle dikkat etmesinde fayda var. Özellikle kendi kuracakları oy sayım sistemi için tüm hazırlıklarını eksiksiz, tam bir şekilde yapmalarında ve seçime teknik açıdan her şekilde, her türlü senaryoya karşı hazır olmalarında fayda var. CHP (Ekrem İmamoğlu) oyları kendileri de sayacakları için tüm teknik açıdan hazırlıklarının tam olmasında fayda var.

Haritaya Binali YILDIRIM'ın göstergeleri üzerinden bakarsak, Jüpiter güçsüz bir pozisyonda durmasına neden olan 6. evde bulunmaktadır. Asalet kaybettiği geri harekette ve hayal kırıklığını ifade eden Neptün ile de sert bir kontağı bulunmakta. Bu da Binali YILDIRIM'ın bu seçim sürecinde güç kaybedeceğini ve umduğunu bulmakta zorlanabileceği bir sonuç ile karşılaşabileceğini göstermekte.

Jüpiter/Neptün sert kontakları bir şeyleri fazla büyütmeyi, abartılı bir hale getirmeyi ama abartılan meselenin de bir hayal kırıklığı yaratabileceğini unutmamak gerek. Binali Bey'in de seçim günü etraftan gelen, dolanan bilgilerle değil, ayakları yere sağlam basan bir şekilde ilerlemesinde ve o gün böyle hareket etmesinde fayda var. Yardımcı gösterge olan Ay ise o gün Balık burcunda Neptün ile yan yana. Ay'ın özellikle Neptün ile beraber iktidarı temsil eden alanda yer alması, duygusal karmaşa, hayal kırıklığı gücünü arttırdığı gibi, şaibe içeren bir takım konuları ve Neptün'ün temsil ettiği skandal içeren birçok meselelerin de ortaya atılabileceğini göstermekte. Fakat Ay'ın bu alanda olması o gün atmosferi daha çok Binali YILDIRIM'ın yöneteceğini göstermekte.

Seçim günü Mars'ta seçmeni gösteren Yengeç (yükselen) tarafında bulunmakta. Seçim günü seçmen gergin, sinirli, patlamaya hazır ve öfkeli bir halde olacağı çok açık. Özellikle her iki parti temsilcilerinin seçmeni strese sokacak, kutuplaştıracak durumlara kesinlikle mahal vermemesi gerekiyor, bu konuda gerçekten çok dikkatli olmaları gerek. Zira transitteki Mars, pek de masum, barışçıl, uyumlu bir Marsmış gibi durmamakta. Mars’ın karşıt açısında ise Satürn ve Plüton'un yer alması bize, seçim süreci ve gününün dikkatli yönetilmediği taktirde olanın halka olacağını anlatmakta. O nedenle baskı, kontrol, öfke, galeyana getirme..vb durumlara çok dikkat edilmesi, her türlü provokasyona karşı dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu anlamda harita o gün halkın huzur ve mutluluğunun, her şeyden önemlisi güvenlik duygusunun zedelenmeye çok açık olduğunu bize anlatmakta.

Toparlamak gerekirse, Türkiye haritası üzerinden Ekrem İMAMOĞLU'nun, Binali YILDIRIM'a göre çok büyük bir avantaja sahibi olduğunu görmekteyiz. Bu noktada, analizimizi İstanbul'un kuruluş anının haritası üzerinden yaptığımızda İstanbul'un burcunun Boğa, yükseleninin Terazi ve Ay burcunun ise Aslan burcu olduğunu görmekteyiz.

Seçim gününün gökyüzü haritasını İstanbul'un haritası üzerine yerleştirdiğimizde, Ekrem İMAMOĞLU'nu sembolize eden Merkür haritanın tepe noktası dediğimiz alana düşüyor. Tepe noktası yani MC özellikle yöneticileri sembolize eder. Bu da bize Ekrem İMAMOĞLU'nun oldukça güçlü olacağını anlatmakta.

Binali YILDIRIM'ın göstergesi olan Jüpiter ise 3. evde, düşük bir evde ama tüm ulaşım, iletişim ağını elinde tuttuğunu göstermekte. Sonuç olarak İstanbul'un kuruluş haritası üzerinden konuyu toparlamak gerekirse Ekrem İMAMOĞLU astrolojik göstergeler açısından Binali YILDIRIM'a göre çok daha avantajlı görünmekte.

Hayatta seçimlerimiz bizi nasıl bir insan olduğumuzu, kim olduğumuzu gösterir. Bu yüzden de seçimlerimiz çok değerlidir. Seçimlerimizi yaparken sevginin, birlik ve beraberliğin, ne kadar değerli olduğunu unutmadan yapmalı ve vatandaşlık hakkımız olan OY kullanma hakkımızı sonuna kadar kullanmamız gerektiğini unutmamalıyız!

Dinçer GÜNER / Sözcü