Abone Ol

Üniversiteli Özge'nin ölümünde korkunç detay

Kadıköy'de meydana gelen trafik kazasında, 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir'in ölümü ile bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen kamyon sürücüsü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Üniversiteli Özge'nin ölümünde korkunç detay

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde Özge Kandemir ve Büşra Özsayın'ın Kadıköy Caferağa Mahallesi Mühürdar Sokak ile Tuğlacı Eminbey Sokağı arasında yürüdükleri sırada, sola doğru dönüş yapan kamyonun kasasının Kandemir'in çantasına takılarak tekerleklerin altına doğru sürüklediği anlatıldı.

Olay sonrasında çevrede bulunanların müdahale ederek kamyonun durmasını sağladığı aktarılan iddianamede, ancak bu defa kamyon sürücüsünün teker altından kurtulmasını sağlamak amacıyla hareket ettiği ve ikinci defa Kandemir'in üzerinden geçerek hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedildi.

İddianamede, kamyon sürücüsünün ayrıca Büşra Özsayın'a da çarparak yaralanmasına neden olduğu belirtilerek, bilirkişi raporuna göre şüphelinin dikkatsiz araç kullandığı, manevra yasaklarına uymadığı ve yayalar açısından tehlike yaratacak şekilde davrandığı gerekçesiyle asli kusurlu bulunduğu ifade edildi.

Bilirkişi raporunda, Kandemir'in ise yayaların trafiği engelleyici davranışlardan kaçınması kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle tali kusurlu olduğunun tespit edildiği aktarılan iddianamede, kamyon sürücüsü Aydın Yanık'ın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, gönderildiği 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheli Yanık'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.