Abone Ol

Üniversiteli kızlara seks tuzağı!

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim gören 12 kız öğrenciye, cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla yargılanan 8 sanık hakim karşısına çıkarıldı.

Üniversiteli kızlara seks tuzağı!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören 12 kız öğrenciye, çeşitli tuzaklar kurarak cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla yargılanan 3’ü tutuklu 8 sanık, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Mağdurların 2’si hariç 10 kızın şikayetlerinden vazgeçmesi üzerine 3 sanık tahliye edildi.

Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında öğrenim gören K.N., F.Z., E.Ş., G.A., H.A., H.Ş., B.K., E.K., T.Ş., N.U., S.D. ve Y.A., 2011 ve 2012 yıllarında kendilerini tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulundukları ve erkek öğrenci E.K.’yi de tehdit ettiklerini öne sürdüğü çoğu esnaf 8 kişi hakkında polise gidip şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü tarafından teknik takibe alınan 1’i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü, 4 Aralık 2012 günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.



1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede tutuklu sanık İ.A. için 57 yıl, V.S. için 51 yıl ve Y.Y. hakkında da 44 yıl, aynı davada tutuksuz yargılanan S.U., H.İ.G., M.G. hakkında 7’şer yıldan 12’şer yıla kadar, R.T.’ye 9 aydan 4 yıla kadar ve N.U.’ya ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

TAKİBE TAKILAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ

İddianamede sanıkların teknik takibe alınan cep telefonu görüşmeleri de yer aldı. Sanıklardan İ.A.’nın S.D. ile görüştükten sonra, arkadaşı M.G.’yi arayarak telefonda, "Tek başına geldi. Aldım bunu atlama kulelerine götürdüm. Aklını başından aldım. Elinden tuttum, sırılsıklam aşık ettim. La o kadar saf, o kadar saf... Felç ettim, aklını çıkardım"  diye konuşmasına iddianamede yer verildi.

İddianamede geçen telefon görüşmesi şöyle:

M.G. : Sence kıtlamışlar (ısırmışlar) mı kızı?

İ.A. : Öpmüşler kızı, kız belli bir elden geçmiş. Onun hayatına yeni bir anlayış katacağım

İ.A. : Şimdi bunun babası namaz kılıyor, anası mütevazi, bunları öyle biliyoruz. Allah için.

M.G. : Bal, bal tahmin edebiliyorum.

İ.A. : Kendimi saklamam lazım, saklamamam lazım, yakalanacağız...

İ.A. : Kanka tam tipimiz, güzel şey ya, bize öyle inanacak, öyle güvenecek ki... Radyoya medyaya kaç günden beri şey eleman için ilan veriyorum...

V.S. : Alıp çalıştıracaksın, ondan sonra da şekil vereceksin, salak gibi gelip düşmesi lazım...

İ.A. : Sıkıntı yok bir de ... yer bulabilirsek...

V.S. : Şayet içerse sıkıntı yok. İki biradan sonra... Biz sarhoş oluruz sen dersin ki, bu pis sarhoşların yanında durmayalım dersin... Zehirlenmesini de ben mi öğreteyim?

X Şahıs: Güzel mi manitalar?

Y.Y. : Güzel mi lafı mı ?

V.S. : Kanka bunlara pembe yalanlar, hayaller söyledin..

İ.A. : Bizim evli olduğumuz patladı.

V.S. : Her türlü atımızı oynatıyoruz.

V.S. : İçleri acımayacak, şerefsizliğimiz bir kez daha tavan yapacak.

İ.A. : Ne olacak, ’bunlarla gezdik, evli olduklarını öğrendik ayrıldık’ diyecekler.

V.S. : On numara bir kız kesiyorum, Narman’da, bu sefer de o seriye başlarız."

2 KIZIN DIŞINDA ŞİKAYETÇİ KALMADI

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada 3’ü tutuklu 8 sanık ile 1’i erkek 6 mağdur hazır bulundu. Birden fazla cinsel istismar suçlarını işledikleri iddiası ile ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetmek, nitelikli cinsel istismar, cinsel istismarda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği ile şantaj ve tehdit’ suçlarından yargılanan sanıkların hiçbiri polisteki ifadelerini kabul etmedi. Erkek sanıklardan 1’i hariç diğerlerinin evli ve çocuklu olması dikkat çekti. Mağdurlardan E.K. ve N.U. hariç diğerleri sanıklardan şikayetçi olmadı.

’BARODAN GELEN AVUKAT HAKLARIMI SAVUNMADI’

Sanıklardan, kolunda serumla hastaneye götürüldüğünü iddia eden Y.Y., "Polisler ’ifade vermiyorum’ deyince bana şiddet uyguladı. Savcılıktaki ifademi de kabul etmiyorum. Barodan gelen avukat sürekli uyuyordu, benim haklarımı savunmadı. ’Doğru yazmışlardır, kabul et’ dediği için imzaladım" dedi.

B.K., İ.A. ile kendi rızası ile birliktelik yaşadığını her hangi bir tehdite maruz kalmadığını söyledi. Mahkeme heyeti tutuklu İ.A., Y.Y. ve V.S.’nin tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.