Abone Ol

Ulusal Kanal spikeri Teoman Alili sınırdışı edildi!

Ergenekon operasyonu sırasında da gözaltına alınan Ulusal Kanal spikeri Teoman Alili sınırdışı edildi. İşte ayrıntılar.

Ulusal Kanal spikeri Teoman Alili sınırdışı edildi!

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan polis nezaretinde Makedonya'ya gönderilen Alili'yi uğurlamak için ailesi, Ulusal Kanal çalışanları ve bazı İşçi Partisi üyeleri havalimanına geldi.

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Şule Perinçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yugoslav kökenli olan ve 2000 yılında pasaportunun süresi dolan Alili'nin, vatandaşlık hakkı olmadığından sınır dışı edildiğini söyledi.

Perinçek, ''Yürütmeyi durdurma kararı beklenmedi. Türkiye'de kalması mahsurlu görüldü. Türkiye'de bu şekilde yaşayan çok insan var. Alili, İstanbul'da doğmuş, büyümüş. Yurtsever bir tutum alması ve bunu ekranda dile getirmesi yüzünden sınır dışı edildi'' diye konuştu.

Alili'nin, polis nezaretinde, ailesiyle bile görüştürülmeden gönderildiğini ifade eden Perinçek, ''Annesi ve kız kardeşi de yolcu etmeye geldi, ama görüşmelerine izin verilmedi. Ulusal Kanal'dan çalışma arkadaşları, bilgisayarını ve bazı eşyasını getirmiş. Onları bile almasına izin verilmedi'' dedi.

Perinçek, ''Alili'nin vatandaşlık başvurusunun sonucu beklenmeden alınan sınır dışı etme kararının hukuk dışı olduğunu'' savundu.

Teoman Alili, 13 Ağustosta ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Sevk edildiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Alili, Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.