Abone Ol

Ülkücü başkan kemerini çekti, gruba daldı

MHP'de kurultay isteyen bir grupla karşıt görüşlü grup birbirine girdi. Arbede yaşandı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz, kendi taraftarlarını belinden çıkardığı kemerle vurarak engelledi.

Ülkücü başkan kemerini çekti, gruba daldı

Adana'da, MHP'de kurultay yapılmasını isteyen bir grup partilinin basın açıklaması sonrası, başka bir grubun açıklama yapılan binaya girmek istemesi üzerine arbede çıktı.

MHP Adana İl Sekreteri Ali Karakuş, partide kurultay yapılmasına ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada, Müslüman-Türk dünyasının emperyalizmin ağır baskısı altında olduğunu belirterek, "Ülkücü hareketin ve Türk-İslam dünyasının içinde bulunduğu bu olumsuz durum, kurultayın toplanmasını şart kılmaktadır." dedi.

"İstişare sünnettir." diyen Karakuş, şunları kaydetti:

"Kongre yapılsın ki istişare kapıları açılsın, ülkücü hareket yeniden yapılandırılsın, milli birlik ve beraberliğimiz kuvvetlensin. MHP kendisini ve meselelerini, başka merkezlerin tanımlarından, hedefleri üzerinden tarif eden bir siyasi parti olamaz. Kaldı ki ülkücüler de kendi dışındaki odakların yönlendirmesiyle yol haritalarını belirleyecek insanlar değillerdir."

Açıklamanın yapıldığı binaya girmeye çalıştılar

Bu arada, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Atatürk Parkı'nda açıklama yapan MHP'li bir grup, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehine sloganlar atarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önüne geldi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, burada esnafa bayrak dağıttığı sırada, yanına gelen bir kişinin basın açıklaması yapılan binayı kastederek, "Başkan yukarı çıkmıyor muyuz?" sözleri üzerine, "Dur Allah aşkına, ne basması" diyerek karşılık verdi. Açıklamanın yapıldığı binaya çıkmak isteyen gruba, yine aynı grupta bulunanlar engel olmaya çalıştı. Grupta yer alan Ülkü Ocakları İl Başkanı Soner Deniz, binaya girmek isteyen kişileri belinden çıkarttığı kemerle vurarak uzaklaştırdı.

Grup, sloganlar atarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünden ayrıldı.