Abone Ol

Ülker'den Delacre'nin satışıyla ilgili flaş açıklama

MEDYAFARESİ ÖZEL- Bu sabah Medyafaresi.com'un özel haber olarak duyurduğu dev satış konusunda Yıldız Holding'den açıklama geldi. Yıldız Holding satış görüşmelerinin sürdüğünü ve sürecin devam ettiğini belirtti.

Ülker'den Delacre'nin satışıyla ilgili flaş açıklama

İşte Yıldız Holding açıklaması:

"GMBF Investments, N.V. Biscuits Delacre S.A. ve United Biscuits Industries SAS şirketlerini satın almak için teklif verdi

GMBF Investments S.a.r.l ve United Biscuits ortak bir açıklama ile GMBF’nin, Delacre ve Delichoc bisküvilerinin üreticisi olan ve Delacre çatı şirketleri olarak anılan N.V. Biscuits Delacre SA ile United Biscuits Industries SAS şirketlerini satın almak için teklif verdiğini duyurdu.

Ülker'den Delacre'nin satışıyla ilgili flaş açıklama - Resim: 1Medyafaresi.com böyle duyurmuştu.. Ülker'in dev satışı! Delacre'nin sahibi artık Ferrero

Teklifin kabul görmesi halinde, Delacre şirketleri yönetim kadrosu ve çalışanlarının şirket bünyesinde kalmaya devam etmesi planlanıyor. Yine teklifin şartları çerçevesinde, tarafların birbirleri ile olan mevcut üretim sözleşmelerini de sürdürmeleri öngörülüyor. Hali hazırda Delacre, United Biscuits için Verkade, BN ve Sultana markaları için ürün üretirken, United Biscuits de, Delacre ve Delichoc markaları için üretim yapıyor.

United Biscuits, ilgili çalışan temsilcileri ile bilgi akışı ve konsultasyon süreçlerinin tamamlanması için, söz konusu teklif hakkında henüz olumlu olumsuz bir karar beyan etmezken teklif, kabul görmesi durumunda mevzuata uygunluk açısından yasal inceleme ve idari izin sürecine de tabi olacak.

Detaylar netleştiği zaman ayrıca açıklama yapılacak."

Pladis hakkında (United Biscuits, pladis bünyesinde yer almaktadır)

pladis Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya ve Amerika genelinde 120 ülke’de operasyonları bulunan global bir bisküvi ve şekerleme şirketidir. 5.2 milyar dolarlık yıllık geliri ile pladis 13 ülkede 36 fabrika sahibidir ve 26.000 çalışanı bulunmaktadır. Şirket Yıldız Holding’e aittir.

Yıldız Holding, Orta Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin en büyük gıda şirketidir ve Godiva, McVitie’s, Ülker gibi ikonik markalarının, bisküvi ve şekerleme üretimi ve satışı alanındaki 300 yıllık deneyimlerini bir araya getirmektedir.

Şirket benimsediği, “Her lokmada tüm dünyaya mutluluk vadediyoruz” ana fikri kapsamında tüketicilerine, tatlı ve tuzlu bisküviler, gofret, kek, çikolata, sakız ve şeker kategorilerinde ürün sunmaktadır.

Yıldız Holding hakkında

Yıldız Holding, şekerleme ve bisküvi odaklı global bir gıda şirketidir. 40 farklı kategoride 320’yi aşkın markası ve küresel olarak 50.000 çalışanı bulunmaktadır. Bisküvi ve şekerleme işinin temelinde yer alan ana markalar; Ülker, McVitie’s ve Godiva’nın sahibi olan şirket aynı zamanda yemeklik sıvı ve katı yağlar, donmuş ve konserve edilmiş gıdalar gibi diğer bir çok kategoride de faaliyet göstermektedir. 12 milyar dolarlık geliri ile Yıldız’ın 14 ülkede 77 fabrikası bulunmakta ve 100’den fazla ülkeye ihracat sağlamaktadır.

GMBF Investments hakkında

GMBF Investments S.a.r.l., Lüksemburg Büyük Dükalığı kanunları çerçevesinde varlık gösteren özel limitet bir şirkettir. Kayıtlı bulunduğu merkez ofisi 67, boulevard de la Pétrusse, L-2320 Lüksemburg adresinde bulunmaktadır. Şirket, B 190924 numarası altında, R.C.S. Luxembourg (Luxembourg Trade and Companies Register)’a kayıtlıdır. GMBF Investments, Ferrero Grubu CEO’su Giovanni Ferrero’nun kişisel yatırım varlıkları arasındadır.

MEDYAFARESİ