Abone Ol

Ufak Tefek Cinayetler dizisi kopya mı? Senaristi ne dedi?

Star'ın yeni dizisi Ufak Tefek Cinayetler'le ilgili o iddialara senaristinden cevap var...

Ufak Tefek Cinayetler dizisi kopya mı? Senaristi ne dedi?

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü yazısında star TV'nin iddialı dizisi 'Ufak Tefek Cinayetler'i kaleme aldı.

İşte Sina Koloğlu'nun ‘UFAK TEFEK CİNAYETLER’, KOPYA MI?' başlıklı o yazısı:

'Ufak Tefek Cinayetler' dizisi, ‘Grow Up’a benziyor, yok aslında ‘Pretty Little Liars’ın kopyası, eh içinde ‘BigLittle Lies’ da var... Bu durumu merak ettim ve dizinin senaristi Meriç Acemi’ye sordum.Acemi, “Bunu bekliyordum” dedi.

‘Bu bir trend!’
Meriç Acemi, “Diziyi önce ileri, sonra geriye sarmak. Son zamanların popüler dizi kurgu mantığı bu aslında. Flash forward. (İleriye sarmak) Dünyadaki trend bu. Kurgu matematiği, hikayeler benziyor” dedikten sonra, yukarıda adı geçen dizilere yenilerini ekliyor, “The Affair’ (2014 Amerikan Showtime kanalı dizisi) mesela böyle.” Acemi, dünyaya dizilerini satan bir ülkenin, böyle bir risk (kopya çekmek) almasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

300 isim arasından seçildi
Dizideki karakterlerin liseli hallerini oynayan oyuncularla ilgili ortak görüş, benziyorlar ve iyi oynuyorlar şeklinde. Ablalarına benzeyen gençleri bulmak için 300 isim seçmelere çağrılmış ve görüşme yapılmış. Sadece bu roller için harcanan çaba bu şekilde. Bizde dizi fason üretim olduğu için, böyle ayrıntılar “Vay be” dedirtiyor.