Abone Ol

Ufak Tefek Cinayetler alıntı mı, kopya mı?

Star'da ekrana gelen Ufak Tefek Cinayetler dizisiyle ilgili iddialara cevap geldi.

Ufak Tefek Cinayetler alıntı mı, kopya mı?

Star TV'nin yeni dizisi Ufak Tefek Cinayetler'le ilgili "çalıntı mı, kopya mı?" soruları gündeme gelmişti. Ali Eyüboğlu kendisine gelen yine bu tür bir mesajla ilgili merak edileni dizinin basın danışmanına sordu.

İşte Eyüboğlu'nun bugünkü yazısından "Ufak Tefek Benzerlikler!" başlıklı o bölüm:

Salı akşamlarına damgasını vuran ATV’nin fenomen dizisi ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ karşısında, kısa sürede kendine yer edinen star TV’deki ‘Ufak Tefek Cinayetler’ başlamadan birkaç paylaşım yapmıştım sosyal medyadan. Takipçilerimden Müge Tüylüoğlu (@mugetul) bu paylaşımlardan günler sonra şunları yazdı, ‘Günün Sözü’nün altına:

“Ufak Tefek Cinayetler, Nicole Kidman’ın bu sezon oynadığı ‘Big Little Lies’ dizisinden alıntı. Arabalar, sahneler, evler... Hep çalıntı, hep kopya...”

Takdir edersiniz ki benim yanıtlayacağım bir konu değil bu. O yüzden yorumu olduğu gibi kopyalayıp, ‘Ufak Tefek Cinayetler’de ufak tefek esinlenmeler mi söz konusu?’ notuyla dizinin basın danışmanlığını yapan Aslı Başar’a yolladım. Aldığım yanıt şu oldu:

“Dört kadını görünce, hemen öyle düşünüyor insanlar. ‘Sex and the City’le de ‘Desperate Housewives’ dizileri birbirine benziyor. Bizim dizide özellikle alıntı yapılan bir durum yok. Dört kadın ve entrikalar işin içine girince, illa benzer taraflar çıkıyor. Cinayet, gizem bizde ön planda ve farklı bir matematik var. Bizim karakterlerimizin hikayeleri ve çatışmaları tamamen özgün unsurlardan oluşuyor. İzleyenler, ilerleyen bölümlerde bunu daha net görecek.”

Başka sorusu olan? Yok mu? O zaman dağılalım arkadaşlar. Çünkü seyahat yüzünden kaçırdığım ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın son bölümünü izlemem lazım. Bir defa izlemeyince AB grubunda da olsa ‘Ufak Tefek Cinayetler’ geçti EDHO’yu!