Abone Ol

Tutuklu MİT’çi Altaylı'nın ifadesinde dikkat çeken isimler

Tutuklu eski MİT’çi Enver Altaylı ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Tutuklu MİT’çi Altaylı'nın ifadesinden şok detaylar

FETÖ’den açığa alınan bir MİT mensubunu yurtdışına kaçırmayı planladığı iddiasıyla tutuklanan eski MİT’çi Enver Altaylı ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberinde, Enver Altaylı’nın “1968’de MİT’e girdim. Eğitim sonrası Almanya’ya gönderildim. 1973’te MİT’ten ayrıldım. Avrupa’da Türk dernekleri kurup federasyon haline getirdim. 1977’de Türkiye’ye dönüp Hergün gazetesi genel yayın yönetmeni oldum. 1980’de Türkiye’yi terk ettim. 1986’da Alman vatandaşı oldum. 1989’da Sovyetler’in dağılma sürecinde Özbekistan’a gittim. 1991’de Türkiye’ye döndüm. Cumhurbaşkanı Özal’a danışmanlık yaptım. Daha sonra Süleyman Demirel ile devam ettim. Demirel, Çankaya’ya çıktıktan bir süre sonra yanından ayrıldım” dediği belirtildi.

4 İSİM VERDİ

Eski MİT’çi Enver Altaylı, ifadesinde dikkat çeken isimler verdi. Bu isimler 15 Temmuz’da telefonla görüştüğünü söylediği kişilerdi. Altaylı’nın ifadesinde “15 Temmuz günü, 26 yıllık arkadaşım olan ve ailemden gördüğüm Nizamettin Afşar’ın Çankaya’daki evindeydim. Ben Ankara’ya sık sık gelir, dostlarımla buluşurum. Ben o gece Polis Akademesi’nde akademisyen Furkan Torlak, eşim ve Mücahit Aslan’la görüştüm. Önce Erol Olçok’u aradım. Ulaşamayınca Mücahit Aslan’ı aradım. İlerleyen saatlerde Olçok’un İstanbul’da darbe girişimi sırasında öldüğünü üzüntü ile öğrendim” açıklamasında bulunduğu ifade edildi.

KİM BU MÜCAHİT ARSLAN

Enver Altaylı’nın ifadesindeki kritik nokta, 15 Temmuz gecesi yaptığı aramalar…

Bu isimler arasında öncelikle Mücahit Arslan dikkat çekiyor.

Gerçek adı, Ali İhsan Arslan. AKP Ankara Milletvekili.

Herkes onu “Mücahit Arslan” olarak biliyor. AKP Diyarbakır eski Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın oğlu. 13 yıldır Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Mücahit Arslan, tam bir gölge adam. Erdoğan'ın özellikle yurtiçi ya da yurtdışı ziyaretlerindeki fotoğraflara dikkatli bakıldığında Mücahit Arslan, fotoğraf karesinin bir köşesinde yer alıyor. AKP'nin kurucularından. Erdoğan'ın makam aracına binebilen ender isimlerden. 10 Aralık 2002'de, Beyaz Saray'da ABD Başkanı George Bush ile Erdoğan (Henüz Başbakan değildi) buluşmasını kotaran kişilerden biri. Erdoğan son seçimde onu kendi kadrosundan milletvekili olarak TBMM’ye göndermişti.

ERGENEKON VE BALYOZ'DA BABA İHSAN ARSLAN

Mücahit Arslan'ın babası ise 22. ve 23. dönem AKP Diyarbakır Milletvekili olan İhsan Arslan.

Zaman gazetesi imtiyaz sahipliği yaptı. Cemaat'le çok yakın ilişkiler kurdu. Arslan ailesinde AKP-Cemaat savaşında Cemaat destekçisi üyeler olduğu biliniyor. Mazlum-Der'in iki dönem Genel Başkanlığı görevinde bulundu.

İhsan Arslan'ın adı Ergenekon ve Balyoz davasında geçti. Bir dönem İhsan Arslan ile birlikte çalıştığını söyleyen Orhan Aykut, emniyet ve savcılığa yaptığı ihbarlarında Arslan'ın çete lideri olduğunu öne sürmüştü.

Orhan Aykut, Ergenekon ve Balyoz'daki belgelerin İhsan Arslan'ın ofisinde hazırlandığını açıklamıştı.

Orhan Aykut'un iddialarına ilişkin soruşturma halen sürüyor.

NİKAH ŞAHİTLERİ ERDOĞAN’DI

O aileden Cemaat’le iş tutan sadece Mehmet İhsan Arslan değildi.

İhsan Arslan'ın çocuklarını da tanımakta fayda var. İhsan Arslan'ın kızlarından biri Kanal 7’de çalışıyordu, diğeri ABD’de okuyor.

En küçük kızı Ayşe Arslan, Diyarbakırlı müteahhit Çınar Ailesinin oğlu Mevlüt Hilmi Çınar ile evlendi. Çift ABD’de tanışmışlardı. Nikah şahitleri Tayyip Erdoğan’dı. Ayşe Arslan, ABD'nin Ilionis eyaletinin Chicago şehrinde bulunan ve bir protestan din okulu olan Lutheran School of Theology Üniversitesi’nin sanat bölümünde okudu. Bunun dışında Ayşe Arslan, eşi Mevlüt Hilmi Çınar ile Niagara Vakfı’nda yöneticilik yapıyor. Niagara Vakfı'nın onursal başkanı ise Fethullah Gülen!

AKP-CEMAAT SAVAŞINDA GÜLEN’İN YANINDALAR

Ayşe ve eşi Mevlüt, tam bir Gülen fanatiği... Ayşe Arslan Çınar ile eşi Mevlüt Çınar, Cemaat-AKP savaşında da sosyal medya üzerinden açıktan Gülen'i desteklemişti. Mevlüt Çınar, Fethullah Gülen'i sık sık ziyaret ettiğini de sosyal medyada paylaşıyor. Zira, Mevlüt Hilmi Çınar’ın Twitter hesabında yer alan konum bilgisinden, ‘Pensilvanya’dan da mesajlar gönderdiği görülüyor.

İşte Mevlüt Çınar’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili paylaştığı mesajlar:

Tutuklu MİT’çi Altaylı'nın ifadesinde dikkat çeken isimler - Resim: 1

FURKAN TORLAK KİMDİR

Enver Altaylı 15 Temmuz’la ilgili “Ben o gece Polis Akademesi’nde akademisyen Furkan Torlak, eşim ve Mücahit Aslan’la görüştüm” demişti.

Gelelim, Furkan Torlak’a…

SETA Dış Politika Direktörlüğü’nde araştırma asistanlığı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un danışmanlığı görevinde bulundu.