Abone Ol

Türkü Turan'ın sahne korkusu

Dolunay dizisinde şarkıcı Alya’yı canlandıran Türkü Turan'dan özel açıklamalar...

Türkü Turan'ın sahne korkusu

Elele'den Gülru İncu'nun röportajı:

Türkü Turan son dönemde dikkatimizi enerjisiyle çeken başarılı bir genç oyuncu. Bir bakıyorsunuz sofistike, bir bakıyorsunuz enerji içeceği gibi; kıpır kıpır, canlı, heyecanlı. Dolunay dizisinde şarkıcı Alya’yı canlandıran Türkü Turan söyledi, biz de hem güzellik hem de satır aralarına gizlenen hayat sırlarını dinledik.

BABASI BODRUM'UN KÜLT EĞLENCE MEKANLARINDAN VELİ BAR'IN SAHİBİ OLDUĞU İÇİN ÇOCUKLUĞU HEP SANATÇILARIN, dönemin en ünlü müzisyenlerinin, oyuncularının arasında geçmiş Türkü Turan’ın. Bu sanat ortamı kişiliğinin oluşmasında da rol oynamış doğal olarak. Müzik hep hayatının bir parçası olmuş. “Kendimi bildim bileli şarkı söylemeyi seviyorum” derken yüzüne yayılan gülümseme o güzel günlerin yansıması biraz da. Canlı, heyecanlı, kıpır kıpır, esprili, doğal, sıcak, zeki bir kadın var karşımızda. Dolunay dizisinde şarkıcı Alya’yı canlandıran Türkü Turan’ı yakından tanımak istedik. Terasında çiçek yetiştiren, yemek yapmayı seven, kendisiyle kalmayı yalnızlık olarak değil de huzur veren saatler olarak nitelendiren, içinden geldiği gibi davranan ve rahatlığı kendine motto edinen bu doğal kızı çok sevdik.

Dolunay’daki şarkıcı Alya karakterinde çok başarılısınız. Daha önce de şarkı söylüyor muydunuz? Nasıl başladı şarkıcılık sevdası?
Kendimi bildim bileli şarkı söylemeyi seviyorum ama her zaman birilerine dinletme güdüsüyle değil, şarkı söylemenin keyfiyle söylerdim. Sahne her zaman en büyük korkulu rüyam olduğu için bunun hayalini pek kurmadım ama zamanla şarkı söylemeyi daha çok sevdim. Oyuncu olduktan sonra da yapmaktan keyif aldığım şeyi yapmaktan keyif aldığım işimde kullanmanın harika olacağını düşündüm. O zamandan beri de şarkıcı rolü oynamak aklımın bir köşesinde vardı.

Türkü Turan'ın sahne korkusu - Resim: 1

Ne tür müzik dinlersiniz? Şarkı seçimindeki kriterleri neler belirliyor?
En çok sakin ve hikayesi olan şarkılar söylemeyi seviyorum, bana daha iyi hissettiriyor ama dinlediğim şeyler çoğunlukla daha elektronik. Her dilden, her türden beni yakalayacak en az bir şarkı bulabiliyorum. Müziği hayatımın arka planında çalan bir şey gibi hayal edip hep onunla yaşıyorum.

Bir gün profesyonel anlamda sahne almayı düşünüyor musunuz?
Çok korkuyorum işte… Ama tüm bu Dolunay sürecinde sahneleri çekerken biraz alıştım sanki. Bilmem, belki bir gün olabilir seviyesine kadar yükseldim.

Alya nasıl bir karakter, senaryoya katkısı ne sizce? Alya ile özdeşleşen yanlarınız var mı?
Alya tatlı, düşünceli, iyi bir kızken canı yakıldığında belirsiz bir karanlık tarafı ortaya çıkıyor. Tatlı bir saatli bomba yani. Alya’yla şarkı söyleme sevgimiz dışında güler yüzümüz benziyor sanırım. Başka da pek ortak noktamız yok.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz? Sinema dünyası çocukluk hayaliniz miydi?
Çocukken yönetmen olmak isterdim ama aniden beklemediğim bir şekilde oyunculuğa başlayıp sonra yaptıkça, oyunlara kafa yordukça çok sevdim ve hayatta beni mutlu eden bir mesleğim oldu.

Çok yoğun bir iş hayatınız var. Size kalan zamanlarda kendiniz için neler yaparsınız? Neler huzur verir size?
Terasımdaki çiçeklerle uğraşmak, film izlemek, oturup sadece müzik dinlemek, kitaplar, yemek yapmak ama en çok film izlemek yalnızken yapınca bana huzur veriyor.

Küçük güzellik sırlarınız neler? Yorgun bir günün sonrasında cildinizi dinlendirmek için neler yapıyorsunuz?
Cildimi temizleyip nemlendiriyorum, fazla hiçbir şey yapmıyorum.

Güzel görünmek adına asla yapmayacağınız şeyler neler?
Asla yapmayacağım şeyler moda diye çirkin bir şeyi üzerime giymek ve saçlarımı sarıya boyatmak herhalde.

Güzel bulduğunuz bir kadın hangi özelliklere sahiptir?
Zeki bakan gözleri ve güzel bir gülüşü olan her kadını güzel bulabilirim.

Giyim tarzınızı nasıl tarif edersiniz? Nasıl parçaları ya da hangi renkleri asla kullanmazsınız?
Rahatlık her zaman en önemli şey. İçinde acı çektiğim bir ayakkabıyı ya da rahatsız olduğum bir kıyafeti asla çok yakıştı diye giymem. Genelde spor giyinerek rahat edebiliyorum.

Saç, vücut ve cilt bakımı için hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Yaz-kış çantanızdan ayırmadığınız kozmetikler var mı?
Saçım için aktardan aldığım yağlardan oluşan bir karışım kullanıyorum ayda bir. Dudak nemlendiricisini ise her zaman yanımda taşırım.

Kadın olmanın en güzel yanı ne sizce?
Doğurma yeteneğine sahip olmak.

Hangi parfümü kullanıyorsunuz? Nasıl kokuları tercih edersiniz, çiçek, meyve, baharat?
Doğada olmayan bir kokuyu kullanmam ya da sevmem çok zor. Hep kullandığım parfümler Hindistan cevizi, vanilya ve çilek kokulu. Sıcak ve tatlı kokuları seviyorum.

Son dönemde en çok hangi dizileri izliyorsunuz, yerli ve yabancı tekrar tekrar izlediğiniz diziler var mı?
Sense8 ve Penny Dreadful dizilerini ikişer kere izledim. Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, OA ve Legion bu sene izleyip çok sevdiklerim arasında.