Abone Ol

Türkiye’nin yüzde 36’sı derme çatma evlerde yaşıyor!

Medyafaresi.com Özel Haber / Avrupa İstatistik Ofisi tarafından yayımlanan ‘Sürdürülebilir kentler ve toplumlar’ raporuna göre, Türkiye’de nüfusun yüzde 36.6’sı yoksulluk nedeniyle çatısı akan, duvarları, zemini ya da temeli rutubetli evlerde yaşıyor.

Türkiye’nin yüzde 36’sı derme çatma evlerde..

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından yayımlanan ‘Sürdürülebilir kentler ve toplumlar’ raporuna göre, Türkiye birçok alanda Avrupa’da en kötü yaşam kalitesine sahip ülke konumunda.

Rapora göre, Türkiye’de 18-24 yaş arasındaki genç nüfus içinde eğitim ve öğretimden erken ayrılanların oranı yüzde 31 ile Avrupa’nın zirvesinde. Bu alanda AB ortalaması yüzde 10.6. Avrupa’da bu alanda en iyi durumdaki ülke, yüzde 4.2’lik oranla Slovenya. Ayrıca Türkiye’de nüfusun yüzde 41.3’ü yoksulluk ya da sosyal dışlanmışlık riskiyle yaşıyor.

Türkiye’de nüfusun yüzde 36.6’sı yoksulluk nedeniyle çatısı akan, duvarları, zemini ya da temeli rutubetli veya pencere çerçeveleri çürük evlerde yaşıyor. AB’de bu oran ortalama yüzde 13.3 seviyesinde. Türkiye bu alanda da Avrupa’da zirvede.

FOX Haber Muhabiri Nazlı Yerebasmaz derme çatma evlerde yaşayan vatandaşların olduğu bir mahalleye gitti.

İşte FOX Ana Haberde yayınlanan o görüntüler: