Abone Ol

Saat 00:13'te 90 Bin camide selalar okundu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Saat 00:13'te 90 Bin camide selalar okundu

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" s?iarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Öte yandan bu gece cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

00.13
15 Temmuz'un yıl dönümünde tüm camilerden selalar okunuyor. Böylelikle demokrasi nöbetleri başlamış oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Öte yandan bu gece cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

22:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitler Anıtı'nın açIlışını yaptı.

22:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Biz milletiz, onlar illet' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Biz milletiz, onlar illet'

21:44
15 Temmuz akşamı ve sonrasında şehit olan 250 kişinin isimleri okunuyor.

21:32

Başbakan Binali Yıldırım konuşma yaptı.

İşte Başbakan'ın konuşmalarından satırbaşları:

Acımız büyüktür, hüznümüz dağlar kadardır ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, göz yaşlarımızı içimize akıtacağız bugün alçakları, hainleri sevindirmeyeceğiz. Millet için, vatan için, bayrak için inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler, bugün bizlerden dua bekliyor, Fatiha bekliyor. Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.

'VATAN NAMUSUMUZDUR'
Bizler alelade bir toprak parçası üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklı, bu topraklar mübarek, bu topraklar 80 milyonun canının bir parçası, vatanıdır vatanımızdır. Bu toprakların her karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışında kahramanlık destanları vardır. Vatan namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur.

'BURADAN AÇIK BİR ŞEKİLDE İFADE EDİYORUM'
15 Temmuz'da aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir, darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak, bu mübarek toprakları hiçbir hain çiğneyemeyecek. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum; bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler.

'TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİNE HİÇ KİMSE ENGEL OLAMAYACAK'
Bugün oynadıkları tiyatrolar, bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek. Kendi karanlıklarında yok olup gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, ellerindeki kanda boğulacaklardır. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumaya, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkacağız. Türkiye'nin yükselişine hiç kimse engel olamayacak.

21:22

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma programına sanatçılar da katılım gösterdi. Orhan Gencebay onlardan bir tanesi.


20:07
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından tören başladı. 15 Temmuz şehitleri dualarla anılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı tören alanında, protokolde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller de bulunuyor.


21:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Abidesi'ni ziyaret ettikten sonra tören alanına ulaştı. Erdoğan tören sahnesinden halkı selamladı.