Abone Ol

Türkiye şehitlerine ağlıyor: 9 Şubat'ta 9 şehit!

Türkiye 9 Şubat'ta yine kanlı terör saldırılarına ağladı. 1 günde tam 9 şehit verdik...

Türkiye şehitlerine ağlıyor: 9 Şubat'ta 9 şehit!

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Şırnak İdil’de 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerin bombalı tuzağında yaralanan polis Tayfun Yüce ile aynı gün Diyarbakır Sur’da yaralanan Uzman Çavuş Hasan Talay tedavi gördükleri GATA’da dün şehit oldu. Cizre’deki çatışmalarda da polis Osman Yurt ve Er Vedat Dolançay şehit oldu, 2 asker 1 polis yaralandı. Şırnak Uludere’de 3 memurun işe gitmek için bindiği otomobilde patlama meydana geldi. Patlamada üçü de şehit yakını kadrosundan devlet memuru olan Ahmet Arttı ve Diyar Oslu şehit oldu, Abdülkerim Oslu yaralandı. Şırnak’ta gece de ekip otosuna yapılan roketli saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Yine Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları fark eden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı. Son acı haber gece yarısı Sur'dan geldi. Dün Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda yaralanan bir asker gece saatlerinde kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Hakkâri Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Abdulkadir Oğuz’un (26) cenazesi dün, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi.

Şehit Oğuz’un Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi’ne getirildi. Oğuz’un cenazesinin başına gelen anne ve babası, gözyaşı döktü.

Tören sırasında zaman zaman duygulandığı gözlenen Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri, baba Şevket Oğuz’u ve aile fertlerini teselli etti. Şehidin naaşı, İl Müftüsü İhsan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığı’na defnedildi.

4 ACI HABER GELDİ

Şırnak’ın 14 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ilçesinde, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lıları etkisiz hale getirmek için devam eden operasyonlarda dün özel harekât polis memuru Osman Yurt ile Van’ın Saray ilçesi nüfusuna kayıtlı Er Vedat Dolançay şehit oldu. Çatışmada, 2 asker ile 1 polis memuru da yaralandı.

Şırnak İdil’de 1 Şubat’ta, PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan polis memuru Tayfun Yüce (25) ile Diyarbakır Sur’da yine 1 Şubat’ta teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan Uzman Çavuş Hasan Talay (27) tedavi gördükleri Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) şehit oldu.

Şehit Tayfun Yüce 4 yıllık polis memuruydu ve iki ay sonra yapılması planlanan düğünü için hazırlık yapıyordu. Şehit Yüce’nin cenazesi dün memleketi Adana’da defnedildi. Bigadiç nüfusuna kayıtlı şehit Talay’ın naaşı ise Balıkesir’de defnedilecek.

GECE SAATLERİNDE 2 ŞEHİT

Öte yandan, Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda devriye gezen zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 2 polis memurundan biri şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

BABAEVİNE ACI HABER ULAŞTI

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü'nün babaevine acı haber ulaştırıldı.

Güngördü'nün (32) şehit olduğu haberi Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden babası Durmuş Güngördü ve annesi Zeliha Güngördü'ye, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından verildi. Ardından, şehidin babasının evine Türk bayrağı asıldı.
Şehidin 1,5 yıllık evli olduğu öğrenildi.

İDİL'DEN DE ACI HABER: 1 ŞEHİT, 3 YARALI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

İdil'deki, Köyceğit Hudut Taburu Komutanlığı'na bağlı Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, akşam saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı sızmaya çalıştı. Karakolda nöbet tutan askerlerin teröristleri farketmesi üzerine güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Çatışmada ilk açılan ateşle birlikte 1 yüzbaşı, 2 uzman çavuş ve 1 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan er, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu arada, Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu'nda halen çatışmaların zaman zaman devam ettiği öğrenildi.

GECE YARISI ACI HABER: SUR'DA BİR ASKER ŞEHİT

Dün Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda yaralanan bir asker gece saatlerinde kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
''09 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 23.45’te şehit olmuştur.''