Abone Ol

Türkiye Hürrem'den çok beni tanıyacak

Ünlü yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Vatan'dan Burak Kara'ya açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Türkiye Hürrem'den çok beni tanıyacak

Uluslararası Yüzme Federasyonu Dünya Kupası'nda 200 metre kurbağalamada birinci olarak Türkiye'ye tarihinde ilk kez kadınlarda altın madalya kazandıran Viktoria Zeynep Güneş hedeflerini anlattı. Dünya Kupası'nda 200 metre kurbağalamada altın madalya kazanan 17 yaşındaki Viktoria Zeynep Güneş çok mutlu. Genç yüzücü ülkesi Ukrayna'daki iç savaştan kaçıp Türkiye'de yaşamayı seçmiş. Türkiye'nin gururu olan Zeynep "Hedefim olimpiyatlar" diyor..
"Türkiye Hürrem'den çok beni tanıyacak" demiştin. Bunu başardın mı..

Buna inanmıştım ve gerçek oluyor..

Yüzme sporuna nasıl başladınız? Neden yüzmeyi seçtiniz, başka bir dalı değil?

Annem de yüzücü. Onun yönlendirmesiyle bu spora başladım. Henüz 5 yaşındaydım yüzmeye başladığımda. Henüz ilkolula başlamamıştım yüzmeye başladığımda. Yüzmeye başladıktan sonra zaten başka bir spor dalı düşünemiyorsunuz, hayatınız yüzme oluyor.
Kaç yaşında çocuklar yüzmeye başlamalı?

6-7 yaş en ideal yaştır yüzmeye başlamak için. Ben havuzdaki en küçük çocuktum biraz zorlayıcı oluyor. Ama 6-7 yaşında çocuklar yüzmenin ne demek olduğunun anlayabiliyorlar. Mental olarak hazır oluyorlar. Daha küçük yaşlarda anlamaları daha zor, oyun gibi görebilirler. Çocukların yüzmeye başlaması zihinsel gelişimlerine de vücutlarına da olumlu etkisi var.

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN