Abone Ol

Türkiye bu anketi konuşuyor, tüm bildiklerinizi unutun

Son dakika haberi Ajans Press Araştırma şirketinden geldi. Bu sabah elimize çok çarpıcı rakamlar ulaştı. Seçime günler kala 'evet' diyenlerin ezici bir üstünlüğü var. İşte Türkiye'nin konuştuğu son anket...

Türkiye bu anketi konuşuyor, tüm bildiklerinizi unutun

Son dakika haberi yine bir anket şirketinden geldi. Referanduma sadece 4 gün kaldı. Türkiye için dönüm noktası olan 16 Nisan'da seçmenin çoğunluğunun ne diyeceği merak konusu. Son anket Ajans Press Araştırma şirketinden geldi. Ankete göre 'evet' oyları büyük fark attı. Günlerdir konuşulan seçime katılım oranıyla ilgili de bu araştırma şirketinin çok iddialı rakamları var. İşte son araştırmayla ilgili bütün detaylar...

Türkiye’nin köklü şirketlerinden Ajans Press Group bünyesinde hizmet veren Ajans Press Araştırma (APA) çarpıcı bir referandum anketine imza attı. Ajans Press Araştırma’nın Türkiye genelinde yaptığı referandum anketine göre Evet oyları önde görünüyor. Araştırmada kararsızlar dağıtıldıktan sonra Evet oyu yüzde 59.02 çıkarken, Hayır oyu yüzde 40,98’de kaldı.

'ERDOĞAN'A GÜVEN' FARK ATTI

Ajans Press Araştırma tarafından yapılan araştırmaya göre, Referandum maratonunun başladığı süreçten itibaren birbirine yakın olan evet ve hayır oyları, Hollanda’yla yaşanan diplomatik krizden sonra Türk seçmenini evet yönünde oldukça etkilediği belirlendi. “Evet” oyu verecek seçmenin önemli bir kısmı oy tercihini Erdoğan’a duyduğu güven olarak belirtirken “Hayır” oyu verecek seçmenin kararındaki en büyük etken ise Erdoğan karşıtlığı olarak açıklanıyor. Sonuç olarak; Evet ve Hayır oylarında da, en belirleyici unsur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

KATILIM DÜŞÜK MÜ OLACAK

Basında çıkan haberler incelendiğinde referanduma katılımın düşük olacağı yönünde bir görüşün hâkim olduğu belirtiliyor, ancak Ajans Press Araştırma’nın yaptığı araştırma bunun tam tersini söylüyor. Seçmenin referanduma gayet duyarlı olduğu saptanırken katılım oranının yüzde 85’ler seviyesinde olması bekleniyor.