Abone Ol

Türk medyası CNBC'nin gazına geldi: Pompeo Türkiye'ye askeri harekat yaparız dedi mi?

Medyafaresi.com özel haber- ABD'li TV kanalı CNBC'de canlı yayına çıkan Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Türkiye'ye karşı askeri güç kullanabiliriz dediği iddia edildi. CNBC, kendi yayınındaki sözleri yanlış aktarınca Türk medyası da sazan gibi atladı.

Medya CNBC'nin gazına geldi: Pompeo ne dedi?

CNBC’de yer alan Pompeo’nun Türkiye’yi savaşla tehdit ettiği ifadesi ortalığı karıştırdı.

Türk medyası bu yanlış aktarım yüzünden galeyana geldi. Pompeo'nun "Türkiye'ye karşı gerektiğinde askeri güç kullanırız" dediği iddia edildi.

Halbuki CNBC Spikeri, Suudi Arabistan ve İran gerginliğinden de bahsederek bölgede askeri bir cevap ne zaman verilir şeklinde sormuştu, Pompeo da genel ifadelerle konuştu.

Ancak bu haber Türk medyasında şöyle yer aldı:

"ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Türkiye’ye karşı ‘gerekirse’ askeri güç kullanmaya hazır olduğunu” söyledi.

CNBC’deki Closing Bell sunucusu Wilfred Frost'a konuşan Pompeo, “Barışı savaşa tercih ederiz. Ama kinetik ya da askeri tutum almak gerekirse, Başkan Trump’ın bu gereği yerine getirmeye hazır olduğunu bilmelisiniz” dedi.

Pompeo, ABD’nin askeri bir karşılık vermesini gerektirecek “kırmızı çizgi”lerinin ne olduğu sorusuna karşılık vermedi. Pompeo “Başkan’ın ABD’nin askeri kudretini kullanmayı üstlenip üstlenmeme kararının önüne geçmiş olmak istemiyorum” dedi.

Pompeo “Ekonomik güçlerimize atıfta bulundunuz. Bunları kesinlikle kullanacağız. Diplomatik gücümüzü de kullanacağız. Bunları tercih ediyoruz,” dedi."

Twitter'da ise CC ve Türk medyasındaki habere itirazlar yükseldi.

Dr. Barış Esen
Pompeo haberin içeriğinde bunu söylememişken, kendi yorumunu katıp “Trump gerekirse Türkiye’ye askeri eyleme hazır” diye başlık atmayı iyi niyetle okumak çok güç!

Izzet Capa
ABC muhabiri Connor Finnegan: Bu haber Pompeo'nun söylediklerini tamamen yanlış aktarıyor. Pompeo’ya “Bölgede ne olursa ABD’nin askeri adım atacağı” soruldu ve genel olarak "gerekirse müdahaleye hazırız" cevabı alındı.

Kerem Alkin
ABD medyasında,ille herhangi bir başlık Türkiye aleyhine olsun diye haber başlıkları artık o kadar şirazeden çıkmış durumda ki,  @SecPompeo nun @CNBC e verdiği mülakatta söylemediği bir sözü, medya etiğinden yoksun hale gelmiş işleri artık bizzat ABD’li başka gazeteciler uyarıyor!

Conor Finnegan
This headline totally misconstrues what Pompeo said. He's asked what would warrant US military action "in the region" and responds generally about Trump being "fully prepared to undertake that".. "in the event that kinetic action or military action is needed."