Abone Ol

Türk korsanlar herkesi şaşırtacak!

Filmin hemen başlarında iki Türk korsan ortaya çıkıyor. İki Türk denizci gerçekten de Türkçe konuşuyor. Ama Türk denizcilerin şiveleri bozuk.

Türk korsanlar herkesi şaşırtacak!

Cuma günü vizyona girecek 'Karayip Karsanları-Ölü Adamın Sandığı'nda yönetmen Gore Verbinski sağ olsun bize de bir selam gönderiyor. Filmin hemen başlarında iki Türk korsan ortaya çıkıyor ve Jack Sparrow'un denize düşen şapkası üzerine dört beş cümlelik bir muhabbete girişiyor. David Zahedian ile Faouzi Brahimi tarafından canlandırılan iki Türk denizci gerçekten de Türkçe konuşuyor. Ama Türk denizcilerin şiveleri bozuk. Filmin neşeli ayrıntıları arasında kendine yer edinen Türk korsanlar, serinin üçüncü filmi 'Pirates of the Caribbean: At World's End'de de de var. Bu kez Sparrow ikiliyle karanlık zindanlarda karşılaşacak.

FİLM HAKKINDA

'Karayip Korsanları- Ölü Adamın Sandığı', gişede bütün rekorları altüst ediyor. ABD'de ilk gün 55.5 milyon dolarlık hasılat elde eden ve tüm zamanların en iyi ilk gün açılış rekorunu, 'Yıldız Savaşları-Sith'in İntikamı'ndan devralan film, ilk üç gün rekorunu da ele geçirdi.

İlk üç günde 132 milyon dolar toplayan film 'Örümcek Adam 2'nin 114.8 milyon dolarlık rekorunu da kırdı. Bu rekorlar herkes için sürpriz oldu. Filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer daha önce yaptığı yaptığı tahminde 'Da Vinci'nin 77 milyon dolarlık açılış haftası hasılatına yakın bir açılış beklediğini söylemişti. Ama dün Associated Press'e açıklama yapan Bruckheimer, "Film endüstrisindeki insanlar yüksek hasılat öngördüğü zaman ben olabildiğince tahmin yapmamaya çalışıyordum. 'Da Vinci'nin mayısta elde ettiği 77 milyon doları biraz geçeriz diye düşündüm. Açıkçası 132 milyon dolarlık hasılat hiç aklımdan geçmemişti" diyerek şaşkınlığını dile getiriyor. Geçen haftanın birinci sırasında yer alan 'Superman Dönüyor' bu hafta 21.85 milyon dolarla ABD box office listelerinde ikinci sıraya inerken 'Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı' karşısında yüzde 58 izleyici kaybına uğradı.