Abone Ol

Manken Aslı Baş cinayetinde FETÖ’ye rüşvet skandalı

"Mankenler Kraliçesi" Aslı Baş cinayetinden yargılanan turizmci Ahmet Bayer’in, kendisi ve çocuklarının davadan kurtarılması için FETÖ’ye yardım yapmasıyla ilgili iddianame hazırlandı.

Manken Aslı Baş cinayetinde FETÖ’ye rüşvet skandalı

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, turizmci Ahmet Bayer’in kendisini ve oğullarını kurtarmak için FETÖ’ye para aktardığını tespit etti.

Bayer’in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan örgüte ait Merter Koleji ile örgütün Bodrum İmamı Zeki Yağmur’a elden para verdiği belirlendi.

Savcılık Bayer’e FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ

Manken Aslı Baş cinayetinde FETÖ’ye rüşvet skandalı - Resim: 1
Aslı Baş fotoğrafları

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk’ün haberine göre; 2003 yılında “Miss Model Of The World” yarışması birincisi olan Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 gecesi saat 02.30 sıralarında, erkek arkadaşı turizmci Ahmet Bayer’in Bodrum Yalıkavak’taki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının, terasından düşerek, yaşamını yitirdi.

Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili soruşturma sonunda turizmci Ahmet Bayer (63) ile oğulları Hakan Bayer (33) ve Volkan Bayer (31) hakkında “kasten öldürme”suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yanlarında çalışan Murat Umirov (42) hakkında da “delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak” suçundan 7,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde sanıkların hepsi de tahliye edildi.

İŞTE ASLI BAŞ BÖYLE ÖLDÜ:

PARA YARDIMI YAPMIŞ

İddianamede “Ahmet Bayer’in kendisi ve hakkında yürütülmekte olan bir suçu gizlemek, lehlerine netice alabilmek amacıyla örgütün finansman faaliyetlerini yürüten İhsan Kalkavan aracılığıyla FETÖ Bodrum imamı Zeki Yağmur’la irtibata geçmiştir. Tanık Mustafa Erkmen’in 2014 yılında Bayer’in FETÖ örgütüyle bağlantılı olan Merter Koleji’nin yapımı için Zeki Yağmur’a para yardımında bulunduğuna ilişkin beyanı ve tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde Bayer’in FETÖ’ye yardım etme suçunu işlediği anlaşılmaktadır” denildi. Bayer ise Kalkavan’la kendisine avukat tavsiye etmesi için görüştüğünü söyledi.

“ADLi TIP’I ZEKi’YE BAHSET”

İddianameye İhsan Kalkavan ile Ahmet Bayer’in konuşması da girdi. Akşam’ın 22 Ekim 2014 tarihinde “Kraliçe cinayetine FETÖ yardımı” başlığıyla gündeme getirdiği tapeler şöyle:

Ahmet Bayer (A.B.) : Ne olur gel İhsan senin fikrine ihtiyacım var

İhsan Kalkavan (İ.K.): Mahkeme günü belli mi?

A.B. : Davayı Bodrum’da tutmaya çalışıyoruz. Dosya şuanda Adli Tıp’ta.

İ.K.: Sen Adli Tıp işlerin ve diğer konuların hepsini Zeki’ye bahset. Hedefimiz ilk celsede sonuç.

A.B.: Tamam İhsan’cığım.

İ.K.: Zeki epeydir o bölgede. Muğla’da etkili arkadaşları var. O sana her konuda yardımcı olacak.

İ.K. : Ahmet yattın mı?

A.B.: Yok yatmadım İhsan’cığım. Arkadaşlar geldi kahve içiyoruz balkonda. Sen de gelsene?

İ.K.: İyi o zaman geleyim beş dakika. Peki biz arkadaşların yanında görüşebilecek miyiz?

A.B.: Tabi canım bir kenara şey yapar konuşuruz

İ.K. : Peki tamam. Bir arkadaş var yanımda. Onunla geliyorum. Sakin bir yerde konuşuruz.