Abone Ol

Tuncay Özkan’ın karaciğerinde böcek ilacı mı bulundu ?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tuncay Özkan’ın karaciğerinde böcek ilacı bulunduğu iddiasına ilişkin, “Orası demirin çürüdüğü bir yer. Mahkemede tutukluların böcek kadar değeri yoktu” dedi.

Tuncay Özkan’ın karaciğerinde böcek ilacı mı bulundu ?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın 6 yıl kaldığı Silivri Cezaevindeki koşullar nedeniyle karaciğeri hasar gördü ve Almanya Frankfurt’ta kök hücre tedavisi uygulandı. Üç ay evinden çıkmayacak olan Özkan, maskeyle dolaşacak ve kimseye dokunmayacak. Özkan’ın karaciğerinde böcek ilacı DDT bulunduğunun da öne sürülmesinin ardından Özkan ile aynı cezaevinde kalan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da check up kararı aldı. Balbay’ın bu kararında Özkan etkili oldu.

“TUNCAY ÖZKAN ISRARLA ‘SEN DE BAKTIR’ DİYOR”
Balbay, check up’a girecek olmasında Özkan’ın etkisi olduğunu belirterek, “Tuncay Özkan ısrarla ‘sen de baktır’ diyor. Genel bir check up’ın yanı sıra özellikle karaciğer enzimlerinin kontrol ettirilmesinden yana. Orası, demirin çürüdüğü bir yer. Genel anlamda sağlıksız bir tablo var. Sağlık durumumuzu kontrol ettirmek lazım. Fatih Hilmioğlu’nun karaciğer enzimleri içeride bozulmuştu. Doktorlar ‘kansere açık bir tablo var’ demişti. Peşin hükümlü konuşmak istemiyorum ama kontrolden geçmek gerekiyor” diye konuştu.

“ARDI ARDINA HAYATINI KAYBEDENLER OLDU”
Silivri Cezaevinde serbest kalan bazı kişilerin ardı ardına hayatını kaybettiğini, içeride hayatını kaybedenlerin de olduğunu hatırlatan Balbay, bu kişilerin ileri yaşta olmadığını ve her türlü araştırmaya açık bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu kaydetti. Balbay, Özkan’ın karaciğerinde böcek ilacı bulunduğu iddiasına ise şöyle yanıt verdi:
“Mahkemede tutukluların böcek kadar değeri yoktu. Tatsız bir ortamdı. Pek çok kişi beklemediği bir anda sağlığını kaybetti. Bu yüzden ben de araştıracağım.”
(İHA)