Abone Ol

Tuba Ünsal’ın ekibine Referandum Propagandası yasağı

Elini taşın altına sokarak İsimsiz Yıldız adlı tiyatro oyununun yapımcılığına soyunan ve oyunda başrolü de oynayan Tuba Ünsal, Bartın'da başına gelen bir olayı şu satırlarla paylaştı.

Tuba Ünsal’ın ekibine Referandum yasağı

Tuba Ünsal, referandum sürecine girdiğimiz şu günlerde oyununu sergilemek için gittiği Bartın’da bir okul ziyareti gerçekleştirmek isteyince ilginç bir gerekçeyle reddedildi.

İşte Tuba Ünsal’ın kaleminden uğradıkları o yasağın hikayesi: “Bugün Bartın’da şahane bir seyirciye oynadık. Bizi üzen bir olay oldu paylaşmak isterim. Biz turnelerimizde gittiğimiz şehirlerde, kasabalarda mutlaka okulları ziyaret etmek istiyoruz, öğrencilerle buluşup belki ilham veririz tiyatro sevgisi aşılarız diye düşünüyoruz. Usta Kayhan Yıldızoğlu 84 yaşında ve en çok da o istiyor bu buluşmaları. Bugün Bartın’da Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir önce “Bir araştıralım şunları” diyor sonra da daha ileri giderek “Bunlar lisede referandum propagandası yaparlar izin yok” diyor ve devlet lisesine girmemize izin vermiyor. Lise öğrencilerine yapılma ihtimali olan “PROPAGANDA” olasılığından öğrencilerle buluşamadık, tiyatro yolculuğumuzu anlatamadık. Ne tiyatromuz bünyesinde olan sanatçılar ne ben ne de 84 yaşındaki Kayhan Yıldızoğlu’nun siyasetle politikayla alakamız olamaz. Üzülerek sizlerle paylaşıyoruz. Son olarak; “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” Atatürk

Tuba Ünsal’ın ekibine Referandum Propagandası yasağı - Resim: 1