Abone Ol

TSK'dan Rus pilota çelenkli uğurlama!

Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak, Suriye'de düşürülen Rus SU-24 uçağının düşürülmesinden sonra ölen pilotun Moskova'ya gönderildiğini bildirdi. Fotoğraflarda TSK'nın çelenk gönderdiği görüldü.

TSK'dan Rus pilota çelenkli uğurlama!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Esenboğa'da Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askerî töreni müteakip cenaze, saat 10:45'te uçakla Moskova'ya uğurlanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, Rus pilotun cenazesinin nakliyle ilgili yaptığı açıklamada "30 Kasım 2015 tarihinde saat 09.40'da, Gülhane Askerî Tıp Akademisinde, Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyetin katıldığı askerî ve dini törenle pilotun cenazesi hastaneden alınarak, Esenboğa Havaalanı'na nakledilmiştir.

Esenboğa'da; Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askerî töreni müteakip cenaze, saat 10:45'te uçakla Moskova'ya uğurlanmıştır" dedi.