Abone Ol

TSK'dan Afrin'i terk edin bildirisi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki köylere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu güçleri tarafından başlatılan operasyonlar sürüyor.

TSK'dan Afrin'i terk edin bildirisi

TSK Afrin merkeze yaklaştıkça, sivil güvenliği için önlemlerini de arttırıyor. TSK havadan siviller için “Afrin’i terkedin” bildirisi dağıttı siviller Afrin’i terk etmeye başladı.

Afrin'in yanı başındaki köylerdeki terör hedefleri  TSK'nın savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından ateş altına alınırken ÖSO birlikleri ile teröristler arasında yer yer sıcak çatışmalar yaşanıyor. Bu arada ÖSO ya ait bir zırhlı aracın da teröristler tarafından havaya uçurulduğu bildirildi.
 

AFRİN KENT MERKEZİ'NE BİRKAÇ KM KALDI


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'i terör örgütlerinden arındırmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 52'inci gününe girdi. Harekatın 51'nci gününde Afrin merkezini gören hakim tepeleri ele geçiren TSK ve ÖSO güçleri, bugün de operasyonlarını sürdürüyor. Afrin kent  merkezine yakın mesafede kalan köylerin de ele geçirilmesine yönelik operasyonlara bugün de devam ediliyor. Operasyonlar sırasında sıcak çatışmalar yaşanıyor.

TSK'DAN SİVİL GÜVENLİĞİ İÇİN BİLDİRİ


TSK havadan siviller için “Afrin’i terk edin” bildirisi dağıttı. Siviller ise Afrin’i terk etmeye başladı. Bazı alanlarda PYD/PKK’lı teröristler sivillere ateş açsa da siviller Afrin merkezden uzaklaşmaya çalışıyor.