Abone Ol

TSK'da Zekai Aksakallı bombası! Yeni görevi ne oldu?

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı bu görevden alınıp 2. Kolordu Komutanlığı'na getirildi. Aksakallı'nın bu atama kararı askeri kulislerde sürpriz olarak değerlendirildi.

TSK'da Zekai Aksakallı bombası! Yeni görevi ne?

Jandarma Genel Komutanlığı'na korgenerallikten orgeneralliğe terfi ettirilen Arif Çetin atandı. Çetin'in orgeneral rütbesiyle Jandarma Komutanı olduğu Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın bu görevden alınıp 2. Kolordu Komutanlığı'na getirildiğine dair atama da Resmi Gazete'de yer aldı. Aksakallı'nın bu atama askeri kulislerde sürpriz olarak değerlendirildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetleri basmaya gelen Semih Terzi'yi vurma emrini Ömer Halisdemir'e veren Aksakallı Fırat Kalkanı Harekatı'nda da ön plana çıkan isimdi. Aksakallı'dan boşalan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı getirildi.

EDOK Komutanlığı'na Korgeneral Şeref Öngay getirilirken, Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım Kuzey Deniz Saha, tümamiral Aydın Şirin de Güney Deniz Saha komutanlıklarına atandı.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na, Brüksel TMR'den Tuğgeneral Mustafa Erkal Kuzuoğlu getirildi.

hürriyet