Abone Ol

TRT'nin yeni dizisi Mehmetçik Kut'ül-Amare ile bir ilk!

TRT'nin yeni dizisi Mehmetçik Kut'ül-Amare ile dizi sektöründe bir ilke imza atılıyor.

TRT'nin yeni dizisiyle bir ilk!

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan merakla beklenen 'Mehmetçik Kut'ül-Amare' dizisi, bu akşam ekran macerasına başlıyor. Habertürk yazarı Mustafa Doğan da, dizisiyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Mustafa DOĞAN / HABERTÜRK

Dizi sektöründe bir ilk

TANITIMLARI, “Bugüne kadar çekilen tarih dizileri arasında en detaylı prodüksiyon” vurgusuyla yapılan, TRT’nin büyük ihtimam gösterdiği dizisi ‘Mehmetçik Kut’ül Amare’ ile bu akşam tanışacağız.

Riva’da dev bir platonun kurulduğu, 35 kişilik ana oyuncu kadrosuna 160 kişilik özel bir aksiyon ekibinin eşlik ettiği gerçekten iddialı bir proje.

Haliyle, Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri konu alan diziden beklenti büyük.

DEV DESTEK...

Dizinin bir başka dönem dizisi olan ‘Vatanım Sensin’ ile karşı karşıya gelmesinden dolayı yayın gününe olan itirazımı daha önce dillendirmiştim.

Reytinglerde nasıl bir sonuç alacağını ben de merak ediyorum ama işinin kolay olmayacağı kesin.

Benim dikkat çekeceğim noktaysa başka…

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama dizinin billboard’lardaki afişinin alt kısmında bazı isimler yer alıyor.

Film afişlerinde görmeye alışkın olduğumuz, sponsorların ismi yazıldığı bölümde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtım Ofisi, Halkbank, Türk Telekom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Medya AŞ, İGDAŞ, Kültür AŞ, Kiptaş, İsfalt ve Turkish Airlines’ın logoları var.

Bu denli bir destek, dizi sektörümüzde ilk kez yaşanıyor.

Tabii bu aynı zamanda sektörde yeni bir sayfanın açılması anlamına da geliyor.

Bundan böyle dizilerde de tıpkı filmlerde olduğu gibi büyük sponsorluk anlaşmaları olacaktır. Daha nitelikli işlerin ortaya çıkması açısından sevindirici bir gelişme.

İşin reyting kısmında, “yarışta eşit şartlara sahip olma” noktası ise tartışmaya açık.