Abone Ol

TRT'nin iddialı dizisi Son Çıkış, neden erken final yapıyor?

TRT 1 dizisi Son Çıkış final yapma kararı aldı. Bu sezon yayına başlayan dizi neden final yapma kararı aldı? Son Çıkış 10 Aralık Perşembe akşamı TRT 1'de.

TRT'nin iddialı dizisi Son Çıkış, neden erken final yapıyor?

Yapımcılığını Estet Film’in yaptığı TRT 1 dizisi Son Çıkış final yapma kararı aldı. Son Çıkış 10 Aralık Perşembe akşamı TRT 1'de.

İstanbul'un kenar bir mahallesinde başlayan hikayede, bir anlık hatanın yükünü omuzlayan Kenan , Cesur , ve Zeynep arasındaki olaylar hırs, tutku, pişmanlık dolu bir serüven ile ilerliyor. İmam Yusuf  ve Öğretmen Nilüfer ise “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek girdikleri karanlık yolda, hayalleri yavaş yavaş yok olan gençlere ‘SON ÇIKIŞ’ için bir umut ışığı olurlar.

Yusuf ile Nilüfer'in geçmişten taşıdıkları aşk, dizinin ilerleyen bölümlerinde bu gençler için omuzlarında hissettikleri güçlü bir ele dönüşür. Onlar, sokakların görünmeyen sahipleridir. Kuytularda sakladıkları hayalleri ile gece yarıları ortaya çıkan… Düşük bel pantolonları, jöleli saçları, yaşamaktan yorgun yüzleriyle görürüz onları… Umursamayız. Tanımlarız onları, bizden olmadıklarını göstermek için… Ötekileştirir yüzümüzü çeviririz… Onlar da çevirir yüzlerini bizden… Uyuşturucuya, umutsuzluğa, umursamazlığa çevirirler. Oysa her biri yorgun yüreklerinde binlerce umutla yaşayan çocuklardır onlar.

SON ÇIKIŞ NEDEN FİNAL YAPIYOR?

TRT 1’in bu sezon yayına başlayan dizisi, beklediğinden az reyting alması sebebiyle final yapacağını duyurdu. 17. bölümdür yayınlanan dizi başarılı Perşembe akşamı final yapacak.

SON ÇIKIŞ OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Furkan PALALI (Kenan): 1986 İstanbul doğumlu olan yakışıklı oyuncu 29 yaşındadır. Best Of Model 2011 Türkiye birincisidir. Son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kızılelma dizisinde başrol oynamıştır.
Kenan 25 yaşında adam yaralamaktan hapishaneye girmiş modifiye tutkunu, uyuşturucu bağımlısı, şiddet meyilli bir gençtir. Zeynep’i çok sevmektedir ve hapse girerken Zeynep’i en yakın arkadaşı Cesur’a emanet etmiştir; ancak Cesur emanete hıyanet etmiştir.

Dolunay SOYSERT (Julide): Son olarak Urfalıyam Ezelden dizisinde rol almıştır
Aslen Boşnak asıllıdır, fuhuş çetesinin elinden kurtulup Zeynep’in babasına asistan olmuş, Zeynep’in babası Haluk’la da evlenince onu öldürüp mirasa konmak istemiş; ancak Zeynep’in ortaya çıkması tüm planları alt üst etmiştir.

Orçun KORAY KAYGUSUZ (İmam Yusuf)
Aslen Mühendis olan Yusuf sonradan öğrendiği bilim ile dini sorgulamış ve kenar bir mahalleye imam olmaya karar vermiştir. Mahalle gençlerinin bu uyuşturucu belasından kurtulması için savaş verirken Nilüfer’e aşık olur.

Deniz BARUT (Nilüfer): Son olarak Kara Para Aşk dizisinde rol almıştır.
Nilüfer Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mezunu zengin bir kızdır. Kenar mahallelerden birinde öğretmenlik yaparken gençlerin durumunu görür ve onlara yardım etmek ister; bu süreçte en büyük destekçisi sevdiği adam mahallenin İmamı Yusuf’tur.

SON ÇIKIŞ FİNAL BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Camcı son anda Yusuf tarafından kurtarılır. Mahalledekilerin desteğiyle bir rehabilitasyon merkezine yatırılır. Çocuklar artık uyuşturucunun kendilerine verdikleri zararın bilincindedir. Ve küçücük yaşlarda saptıkları bu yanlış yoldan Son Çıkış’ı kaçırmadan kurtulmuşlardır. İstanbul’un bu arka sokağında artık geleceğine umutla bakan okullarına giden pırıl pırıl gençler vardır. Ama kirli dünyanın kirli adamları onların dünyalarını karartmak için sokaklarda kol gezmeye devam etmektedir.

Kenan Eflatun ve diğerleri onları yok etmek ve adalete teslim etmek için çalışmaya devam etmektedirler. Bu kirli dünyanın piyonlarından Halit sonunda Kenan’ın eline düşer. Halit Zeynep’in de bu işlerin içinde olduğunu Kenan’a söyler. Kenan’ın dünyası başına yıkılır. Ama gerçekler kısa sürede ortaya çıkar.

Zeynep de artık bu uyuşturucu belasına karşı emniyet ve Kenan’la işbirliği yapar. Lostra ve Lostra’nın bağlantıda olduğu uyuşturucu baronlarını birlikte alt ederler. Lostra artık adaletin elindedir. Ama sokaklar tertemiz gençleri karanlıklara hapsetmek için uğraşan kötülerle doludur hala ve iyilerle kötülerin savaşı hiç bitmeyecektir. Ama bilinmelidir ki kötüler vazgeçmese bile her dönemeci doğruluk ve iyilik daha hızlı geçecek ve kurtulmak isteyenler için her zaman bir Son Çıkış olacaktır.

SON ÇIKIŞ 16.BÖLÜMDE NELER OLDU?

Zeynep Kenan’ın hayatını riske atamaz ve Lostra’nın isteklerini yerine getirir. Uyuşturucu sevkıyatının yapılabilmesi için gerekli sahte belgeleri vs. imzalar. Kenan’ın hayatını kurtarmıştır belki ama artık sevdiği adamın yüzüne bakamamaktadır. Kenan’ın Zeynep’e ulaşma çabaları sonuçsuz kalır. Kenan Zeynep’teki bu değişikliğe anlam veremez. Diğer yandan Lostra yeni bir sevkiyat gerçekleştirmek üzere tüm hazırlıklarını tamamlamaktadır.

Emniyet Lostra’nın yeni sevkiyat haberini almıştır. Bununla da kalmayıp Zeynep’in de bu olayla ilgili bağlantısını öğrenmişlerdir. Eflatun Zeynep’in bu sevkiyatlarda gerçekten parmağı olup olmadığı konusunda endişelidir. Mahallede ise çocuklar için zor günler devam etmektedir. Okula geri alınmışlardır ama öğretmenler ve diğer çocuklar tarafından itilip kakılmaktadırlar. Aileleri de endişe içinde ve onlara karşı güvensizdir.

Serkan babasından çaldığı ve arsaya gizlediği parayı bulamamakta, bu arada Camcı da hiç ortalarda gözükmemektedir. Kevser’e düzenlenen sürpriz partiden önce Camcı ortaya çıkar. Özlem’e birbirinden güzel ve pahalı hediyeler alır ve sonrasında Özlem’e olan aşkını itiraf eder. Tüm bu durumlar Özlem ve diğer çocukları rahatsız eder. Demek ki aralarındaki hain odur. Parayı Camcı çalmıştır. Arkadaşlarının bu gerçeği fark etmeleri ve Özlem’in de aşkını reddetmesi bu kez de bu mahalleden Camcı’nın sona yürüyüşüne neden olur.

Camcı da teselliyi ona hayatı farklı gösteren yalan dünyaların ürünlerinde arar ve sonunda kendini okulun çatısında bulur. Kendinde değildir ve intiharı son çare olarak görmektedir.