Abone Ol

TRT Haber'de Yaşar Taşkın Koç dönemi

TRT Haber Dairesi Başkanlığına atanan deneyimli gazeteci ve televizyoncu Yaşar Taşkın Koç yeni görevine başladı. Medyafaresi.com Yaşar Taşkın Koç'a başarılar diliyor.

TRT Haber'de Yaşar Taşkın Koç dönemi

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör bir süre önce görevinden alınmış yerine geçici olarak Haber Dairesi eski başkan yardımcısı ve TRT Brüksel temsilcisi İbrahim Eroğlu getirilmişti.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi'nin yeni başkanının Yaşar Taşkın Koç olacağını ilk kez  superhaber.tv duyurmuştu.

Yaşar Taşkın Koç, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile Kanal 24'teki görevinden ayrıldığını takipçileriyle paylaştı.

Yaşar Taşkın Koç artık TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı olarak görev yapacak.

Ünlü gazeteci, haber ve spor operasyonlarını yönetecek.

Yaşar Taşkın Koç, Kanal 24'e twitter hesabından paylaştığı şu mesaj ile veda etti;

"Yaklaşık 10 yıldır çalıştığım Kanal 24'ten bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum.
En uzun süreyle çalıştığım kurumdu; kalanlara selam olsun."

* Yaşar Taşkın Koç Kimdir?
Yaşar Taşkın Koç, 1965 yılında  Ankara'da dünyaya geldi. ODTÜ Tarih bölümünde İngilizce hazırlık okuyan Koç, daha sonra lisans eğitimini Gazi Basın Yayın Radyo Televizyon bölümünde tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yüksek lisansını yapan Yaşar Taşkın Koç, evli ve 2 çocuk sahibi. 1984’te Ulus gazetesinde gazeteciliğe başlayan Koç, sonra uzun süre ara verdi ve mesleğine  1998’de geri döndü. Radyoculuk, editörlük, gazetecilik, dergicilik, televizyon, programcılık, belgeselcilik, internet haberciliği yapan Koç birçok alanda çalıştı.

Günaydın, Bulvar gazetelerinde başlayan gazetecilik hayatı Yörünge dergisi ve Yurt Haber Ajansı Ankara Temsilciliği ile devam etti. 2000-2003 yılları arasında Kanal 7 Ankara İstihbarat Şefliğinin ardından, Ekim 2003 tarihinde TV 5 Ankara Temsilcisi oldu. Anadolu Gençlik, Yankı, Uluslararası Analiz dergilerinde köşe yazarlığı yanında Hedef Radyo’da da 2 yıl haber yorumculuğunda bulundu.

TV 5 ve 24 kanallarında çalışan Koç, 24 TV Ankara Temsilcisiliğini yaptı. Yaşar Taşkın Koç'un ilk belgeseli Osman Sert’le birlikte İstiklal Madalyası üzerine çekildi. “Onların Öyküsü" İstiklâl Madalyası Belgeselinin 400 sayfalık kitabını da kaleme alan Koç, işadamı ve siyasetçi Nuri Demirağ’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı 35 dakikalık bir belgeselin de sahibidir.

24’te de Keşke Olmasaydı belgesel dizisinin ilk 2.5 yılındaki yakın tarihe ilişkin yaklaşık 30 dosyanın yapımında yer aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hayat hikayesi, Çanakkale, Son Meclis, Endülüs, Erdem Beyazıt biyografisi, Türkiye’de Seçimler, El-Cezire televizyonu için “2002-2008 arası Türkiye”, Kardemir, Seka gibi çok sayıda belgeselde çalıştı. Belgesel dalında Türkiye Yazarlar Birliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Avrupalı Gazeteciler Derneği dahil ödüller aldı.

Son çalışması merhum başbakan Adnan Menderes'in hayat hikayesinin anlatıldığı "Ali Adnan-Başvekil" isimli yapım. Senaryosunu yazdığı belgeselin yönetmenliğini Cengiz Göktaş'la paylaştı. (superhaber.tv)