Abone Ol

TRT 1'de western kuşağı yerine Hasan Kaçan filmi sürprizi

ABD'nin yaptırımları sonrası TRT 1, her pazar yayınladığı western filmlerini yayınlamama kararı almıştı. Bu hafta western kuşağı yerine Hasan Kaçan'ın rol aldığı Ya Nasip Ya Kısmet yayınlandı.

TRT 1'de western kuşağı yerine Hasan Kaçan filmi sürprizi

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) her Pazar sabahı TRT 1 kanalından saat 09:55’te Western filmi yayınlama geleneğine son verdiğini açıklamıştı.

ABD ile yaşanan kriz nedeniyle TRT’nin bu kadarı aldığı iddia edilirken 1980’li yıllardan beri yayınlanan ve “Western Kuşağı” olarak bilinen saatte artık “Ev Sineması” kuşağı yayınlanacağı duyurulmuştu. TRT, son olarak 19 Ağustos’ta John Wayne’in başrolünde oynadığı 1971 yapımı “Kin Tuzağı” filmini yayınlamıştı.

Bugün ise TRT’nin iptal ettiği western kuşağı yerine "Ya Nasip Ya Kısmet" yayımlandı.

İşte TRT’nin yayın akışı:

TRT 1'de western kuşağı yerine Hasan Kaçan filmi sürprizi - Resim: 1

Yapımcılığını TRT’nin yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Gökmen Tosun oturuyor. Hükümete yakın oyuncu Hasan Kaçan’ın başrolde yer aldığı filmde, küçük bir kasabada kendi halinde şerbet satarak yaşayan Ahmet’in bir gün yolda bir top kumaş bulmasıyla hayatının değişmesi anlatıldı.

İşte o filmin fragmanı:

Sinema eleştirmeni Tunca Arslan ise "Ya Nasip Ya Kısmet" filmini sert sözlerle eleştirdi.

Tunca Arslan, sosyal medyada “TRT'nin pazar sabahları western kuşağının yerine koyduğu Ev Sineması Kuşağı'nda bugün izleyeceğiniz film: Yedinci sanata hakaret nitelikli ‘Ya Nasip Ya Kısmet’ (Y: Gökmen Tosun, 2015) Bu kadar döküntü filmi ancak TRT çeker ve yayınlar” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

TRT 1'de western kuşağı yerine Hasan Kaçan filmi sürprizi - Resim: 2

(OdaTV)