Abone Ol

Trans oyuncu Ayta Sözeri kimdir? Kaç yaşındadır?

Ayta Sözeri'yi biz Hayat Bağları, Arka Sokaklar, Dudaktan Kalbe, Kayıp Şehir, Ulan İstanbul ve Paramparça dizileriyle tanıdık. Ancak o şimdi Gülse Birsel'in vizyonda olan filmi Aile Arasında ile dikkat çekiyor.

Trans oyuncu Ayta Sözeri kimdir? Kaç yaşındadır?

Peki Aile Arasında filminde çok iyi bir performans sergileyen ve cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın olan Ayta Sözeri kimdir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Gülse Birsel'in yazdığı başrollerini ise Demet Evgar ve Engin Günaydın'ın paylaştığı Aile Arasında Demet Evgar ve Engin Günaydın'ın komşusu 'Behiye'ye hayat veren Ayta Sözeri, 31 Mart 1976’da Almanya’da doğdu.

6 yaşındayken ailesi ile beraber Almanya’dan İzmir’e taşınan Ayta Sözeri, Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun. Kendisini kadın gibi hissettiğini ilk kez ortaokulda fark eden Ayta Sözeri, bu durumu da ilk olarak annesi ile konuşmuş. Babası ise bu gerçeği duyduğunda onu evden kibarca kovmuş.

Olanlardan sonra evden ayrılan Ayta Sözeri, bir yerde zenneliğe başlamış. Ve bir gün o mekandaki solist gelmeyince sahneye Ayta Sözeri çıkmış. 20’li yaşlarında ameliyat olan Ayta Sözeri, çok sıkı da insan hakları aktivisti.

Trans oyuncu Ayta Sözeri kimdir? Kaç yaşındadır? - Resim: 1

AYTA SÖZERİ'NİN OYNADIĞI DİZİLER

Tiyatro eğitimi de alan Ayta Sözeri, İstanbul’da bir restoranda çalışırken bir yönetmen tarafından keşfedilmiş. Ayta Sözeri, Hayat Bağları, Arka Sokaklar, Dudaktan Kalbe, Paramparça ve Meryem, Kayıp Şehir, Ulan İstanbul dizilerinde rol aldı.

Aile Arasında filminde Demet Evgar ve Ayta Sözeri 'Yanayım Yanayım' şarkısını seslendirdi.

Trans oyuncu Ayta Sözeri kimdir? Kaç yaşındadır? - Resim: 2

AYTA SÖZERİ RÜZGAR ERKOÇLAR İÇİN NE DEMİŞTİ?

Ayta Sözeri cinsiyet değiştirme ameliyatı ile erkek olan Rüzgar Erkoçlar için şu sözleri söylemişti:

"Rüzgar hiçbir zaman kadın değildi, trans erkekti. Rüzgar trans erkek olarak doğmuştu. Sadece belirli süreçlerden geçmesi gerekiyordu.

Ekonomik özgürleşmesi gerekiyordu, bazı şeyleri karşısına alması gerekiyordu. Hiç sohbet etme şansım olmadı ama yakında sürpriz bir projeye imza atabiliriz Rüzgar'la."

Trans oyuncu Ayta Sözeri kimdir? Kaç yaşındadır? - Resim: 3

Öte yandan Ayta Sözeri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) destek için düzenlenen gecede Demet Evgar ile birlikte şarkı söyledi.

(POSTA)