Abone Ol

Tosun Ailesi'nin acı kaderi

Bu sabah Sarıyer'de trafik kazası geçiren Erdal Tosun hayatını kaybetti. Bu acı haber tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Türk sinemasının usta isimlerinden Necdet Tosun'un oğlu olan Erdal Tosun, 2000 yılında kardeşi Gürdal Tosun'u kaybetmişti.

Tosun Ailesi'nin acı kaderi

Tosun Ailesinin bu acı kaderi sevenlerini yasa boğdu. ‘Bir Demet Tiyatro’da ‘Eyvah Necdet’ karakteriyle akıllara kazınan Erdal Tosun’un ‘Midyat Seyfo gülün’ repliği bir döneme damgasını vurmuştu.'

Tosun Ailesi'nin acı kaderi - Resim: 1

TOSUN AİLESİ'NİN ACI KADERİ

Türk sinemasının efsane isimlerinden Erdal Tosun'un babası Necdet Tosun 48 yaşında hayatını kaybetmişti. Siyah beyaz filmlerin unutulmaz isimlerinden Necdet Tosun, iş için bir süreliğine Almanya'ya gitmiş ve orada trafik kazası geçirmişti. Tedavisi Almanya'da süren Necdet Tosun bir süre sonra İstanbul'a getirilmiş ve ünlü oyuncu 10 günlük tedavinin ardından yaşama gözlerini yummuştu.Erdal Tosun ve Gürdal Tosun kardeşler, baba mesleğini seçip oyuncu olmuştu. Birlikte birçok projede rol alan kardeşler 'Bir Demet Tiyatro'da aynı sahneyi paylamıştı.1967 doğumlu olan Gürdal Tosun 2000 yılında bağırsaklara giden damarların tıkanıklığı sebebiyle henüz 33 yaşında hayatını kaybetmişti. Bu sabah meydana gelen kazada yaşamını yitiren usta oyuncu Erdal Tosun, birçok önemli projede yer aldı. Bir Demet Tiyatro'da 'Eyvah Necdet' karakteriyle milyonların sevgisini kazanan ünlü oyuncu geçirdiği trafik kazası sonucu 53 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Tosun Ailesi'nin acı kaderi - Resim: 2

‘Bir Demet Tiyatro’da ‘Eyvah Necdet’ karakteriyle akıllara kazınan Erdal Tosun’un ‘Midyat-Seyfo gülün’ repliği en çok paylaşılanlar arasına girdi.