Abone Ol

İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımın Pazartesi akşamına kadar 24 saat ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Toplu ulaşım Pazartesi akşamına kadar ücretsiz

İstanbul ve Ankara'da toplu taşımayı kullanan vatandaşlardan ücret alınmıyor. Dün akşamdan bu yana yapılan Kabataş-Üsküdar arasındaki ücretsiz arabalı vapur seferleri de devam ediyor. İBB, İstanbul'da toplu taşımanın pazartesi akşamına kadar 24 saat ücretsiz olduğunu açıkladı.

İstanbul Şehir Hatlarından yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde kapatılan ve gece boyunca tanklarla kapalı tutulan İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmetköprülerinden durdurulan trafik nedeniyle Üsküdar-Kabataş arasında sabaha kadar aralıksız arabalı vapurlarla ücretsiz taşımacılık hizmeti verdi. Kabataş-Üsküdar arasındaki ücretsiz arabalı vapur seferleri devam ediyor. Bu arada vatandaşlar metrobüs, tramvay ve metrodan da ücretsiz yararlanıyor.

İBB'DEN YENİ AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi son açıklamasında, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımın pazartesi akşamına kadar 24 SAAT ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu" ifadesini kullandı.

ŞANLIURFA VE KONYA'DA DA ÜCRETSİZ

Şanlıurfa ve Konya'da da ulaşım hizmetleri 3 gün ücretsiz olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte ulaşım hizmetinin 3 gün boyunca ücretsiz olarak yapılacağı bilgisini verdi. Bugün de ücretsiz olarak hizmet veren şehir içi yolcu taşıma otobüsleri bu günden sonra 3 gün daha ücretsiz olacağı bildirildi.

Konya’da da 17 Temmuz Pazar günü gece yarısına kadar otobüs ve tramvayların ücretsiz yolcu taşıyacağı öğrenildi. Darbe girişiminin ardından halkın meydanlarda toplanabilmesi amacıyla dün ücretsiz yolcu taşıyan Konya Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ve tramvaylar 17 Temmuz gece yarısına ücretsiz hizmet vermeye devam edecek. Toplu taşıma araçlarını kullanacakların saat 20.30’da Mevlana Meydanında düzenlenecek ‘Meydana Sahip Çık’ programına katılması bekleniyor.