Abone Ol

TNS'den önemli reyting açıklaması

Bugün gelen TNS reytinglerde, 16.29 - 16.58 arası tüm kanallar sıfır reyting aldı. Konuyla ilgili TNS'den yazılı bir açıklama geldi. 

TNS'den önemli reyting açıklaması

İşte o yazılı açıklama:

Bilindiği üzere Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saatine geçiş 30 Mart 2014 yerine 31 Mart 2014'e alınmıştır. Birçok bilgisayar sisteminde olduğu gibi Kantar Media'nın kullandığı sunucularının zaman dilimi konfigürasyonları da 30 Mart'ta ileri saate geçecek şekildedir. 31 Mart'ta olacak değişikliğe hazırlık olarak sunucularımızın ve kullandıkları "time server"ın konfigürasyon dosyalarında manüel değişiklik/güncelleme yapılarak 30 Mart gecesi tetiklenecek değişikliği engellemek, 31 Mart'ta değişiklik olmasını sağlamak gerekmektedir.

Bu çerçevede yapılan hazırlıklar içerisinde "time server" sunucumuzda değişiklik yapılmış fakat 15 dakika içerisinde değişiklik dosyasında bir hata olduğu farkedilmiş ve geri alınmıştır. Bu hata esnasında referans sistemleri 16:30-17:00 arasındaki referans dosyalarını eski tarihli olarak değerlendirilmiş ve silmiştir.

Sistemimizde üç adet referans sistemi bulunmaktadır. Ses eşleşmelerinin hangi referans kullanılırsa kullanılsın doğru olması için tüm sistemlerin saatleri senkronize tutulmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz konfigürasyon hatası sistemler tarafından bozuk zaman olarak algılanmadığı için tüm referans sistemlerine sirayet etmiş ve aynı dosya ezme problemi tüm sistemlerde yaşanmıştır.

Bu zaman aralığına ait ses referansları, sistemlerden recover edilmeye çalışılmaktadır. Recover edilememe durumunda  TV Monitoring sistemi için kaydedilen video dosyalarından tekrar referanslar oluşturulması üzerinde çalışılacak ve önümüzdeki hafta 27.02.2014 gününe ait veri 16:30-17:00 saatleri arasını da içerecek şekilde tekrar paylaşılacaktır.

Düzeltici aksiyon olarak;

Bir daha manuel zaman konfigürasyonu yapılması gerekirse, önce referans sistemleri arasındaki zaman senkronizasyonu kapatılıp sistemler yalıtılacaktır. Değişiklik yapılan sistem teyit edildikten sonra tekrar senkronizasyon açılacaktır. Böylece olası hataların sirayetinin önüne geçilecektir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.